L’Empordà farà la Verema Solidària

0
1594

La Vinyeta i el Celler Cooperatiu d’Espolla són els cellers de la comarca que faran la Verema Solidària al setembre de 2017 


L’any passat va néixer una iniciativa que pretén unir territori, vi i responsabilitat social per captar recursos per a entitats que combaten la pobresa i l’exclusió social. Enguany es torna a repetir la Verema Solidària amb la novetat que hi participaran dos cellers de la DO Empordà i concretament de la nostra comarca. Es tracta de La Vinyeta i el Celler Cooperatiu d’Espolla, que al setembre 2017 duran a terme la Verema Solidària. Aquest projecte és possible gràcies a molts actors com ara: les administracions públiques, les empreses patrocinadores, les organitzacions del tercer sector i persones individuals.

OBJECTIU 2017. A la primera edició de la Verema Solidària es van captar poc més de 9.000 euros per a dos projectes d’entitats socials i una formació a la denominació d’origen Penedès. En aquesta edició, la campanya de 2017 s’ha fixat com a objectiu reunir 18.000 euros, dels quals el 80% es destinaran a finançar les dues entitats socials que han estat seleccionades als Premis Verema Solidària i a formació en captació de fons per a entitats socials del Penedès i el Garraf, com l’any anterior, i també de l’Empordà i del Gironès, ja que són les regions que enguany s’han sumat a la iniciativa.

EMPORDÀ SOLIDARI. Pel que fa a les comaques gironines, els recursos aconseguits seran lliurats a la Fundació Astrid-21 que destinarà els fons a dissenyar i dur a terme itineraris d’inserció laboral individualitzats per a joves amb discapacitat intel·lectual amb síndrome de Down, cosa que augmentarà les seves habilitats de recerca de feina i la seva inserció sociolaboral a l’empresa ordinària. Es preveu atendre un total de 20-25 joves amb discapacitat intel·lectual a la seu de la Fundació Astrid 21, a Girona, que dóna cobertura a usuaris de l’Alt i Baix Empordà i del Gironès. Amb la formació i suport adequats, els joves podran madurar i inserir-se sociolaboralment amb èxit, com qualsevol altra persona.

IMPULSA FUNDRAISING. És l’associació que promou el projecte de la Verema Solidària i està especialitzada en captació de fons, l’assessorament i té el suport d’un equip de professionals amb experiència en el tercer sector, el vi.
Van presentar la Verema Solidària 2017 la setmana passada al Museu del Joguet de Figueres i va comptar amb la participació dels promotors de la iniciativa; els cellers empordanesos participants; el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li