L’edició especial del Festival Terra de Trobadors cavalca cap a l’èxit

0
749

El festival, en format reduït, ha reunit prop de 8.000 visitants i ha mantingut una bona ocupació durant tres dies


Dies abans de l’inici de l’edició especial de Terra de Trobadors, es podia llegir a la rotonda d’entrada al municipi «Entrades exhaurides». Un avançament del que s’ha acabat produint en gairebé totes les propostes que Castelló d’Empúries ha ofert al llarg de tres dies. Així doncs, la festa més emblemàtica ha omplert el poble d’activitats, amb més de cinquanta espectacles a càrrec de 14 companyies professionals i d’11 entitats del municipi. La proposta cultural i festiva d’enguany, que portava per títol «Fam, pesta i epidèmies: Lo bon any primer», s’ha desenvolupat tal com estava previst, evitant aglomeracions i aconseguint mantenir viu l’esperit de la festa.

Tot i la dificultat de celebrar una edició sense cercaviles ni espectacles de carrer, sense el sopar medieval, sense el mercat ni les tavernes de les entitats, algunes activitats com els espectacles «el Camí de l’infern» o «el Despertar de les bruixes» varen tenir tanta bona ocupació que es van haver d’afegir més sessions a la programació.

LA VALORACIÓ. Des de l’organització es fa una valoració molt positiva d’aquesta edició en què s’ha hagut de redefinir el festival creant nous sistemes i formats adaptats a la normativa vigent. Algunes d’aquestes novetats han funcionat molt bé i han tingut bona acollida, com els punts d’informació distribuïts pel poble i els nous espais més allunyats del centre històric, situats al Pont Vell i al passeig de les Oques.

Tant és així que ja s’ha anunciat que si tot va bé, es mantindran en properes edicions. La simultaneïtat d’espectacles curts amb sessions cada trenta minuts ha ajudat també a la distribució de públic i ha permès als visitants gaudir de més espectacles.

Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, ha expressat la satisfacció que ha suposat per a tots i totes reprendre el festival encara que sigui en format reduït i ha volgut agrair una vegada més a les entitats i als serveis de l’Ajuntament la implicació i la dedicació durant aquests dies. Per la seva banda, Xon Hugas, regidora de Cultura, ha manifestat que «ha valgut la pena l’esforç de tirar endavant aquesta edició assumint el repte de celebrar un festival d’aquestes característiques en temps de pandèmia».

ELS FORATS DE LES GRADES. És cert que en algunes activitats es van poder veure alguna localitat buida. Un fet que s’està repetint en aquells espectacles gratuïts i amb reserva prèvia, i que desafortunadament genera una problemàtica, ja que acaben quedant seients sense ocupar i gent sense poder-hi accedir. El Terra de Trobadors d’enguany es va preveure un registre d’entrada per a persones sense reserva prèvia. Així quan es va donar el cas que algunes de les reserves varen fallar, públic sense entrada va ocupar les localitats buides seguint els protocols vigents. Gràcies a aquest control d’aforament, els nous espais i els punts d’informació, distribuïts pel centre històric, s’han pogut evitar aglomeracions i gaudir dels espectacles còmodament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li