L’avinguda Fages de Climent tindrà sis jardineres d’acer al costat del carril bici

0
1293

Els treballs es van adjudicar per valor de 38.974 euros i la previsió és acabar-los aquest divendres


Per Nadal l’avinguda Fages de Climent tindrà instal·lades sis jardineres gegants d’acer Corten, en el tram entre el carrer Dama d’Aragó i l’avinguda M. Àngels Anglada. Aquesta és una obra emmarcada en els pressupostos participatius després de les peticions veïnals per tenir més presència de flors a la via pública. Els treballs es van adjudicar per un import de 38.974 euros i tenen un període d’execució de dues setmanes. La previsió és que acabin aquest divendres.

El projecte preveu millorar i conservar l’enjardinament en aquesta zona amb les jardineres de flor i planta vivaç sota l’estrat arbori que existeix actualment. Els nous elements de mobiliari urbà ocuparan l’espai actual del quadrat sense paviment, que està destinat a l’arbrat. A més de guanyar flora, el passeig tindrà més espai de descans, ja que les jardineres incorporen un espai per a bancada. Pel que fa a dimensions, les estructures fan 70 centímetres d’alçària, tot i que s’instal·len a un nivell de 45 centímetres sobre la cota de referència. L’amplada de les jardineres és de 3,5 metres de diàmetre. Els treballs, que es van iniciar la setmana passada, inclouen fer una rasa nova per al nou sistema de reg que s’instal·larà i que substituirà l’existent. A més, les jardineres disposaran també de tub gota a gota. Pel que fa al mosaic floral, hi ha previstes unes 13 espècies diferents. Algunes d’aquestes són: Limonium speciosum, Solenostemon chocolate mint, Heliotropium baby blue, Amaranthus hypochondriacus green thumb, Senecio cineraria, Lavandula stoechas i Onthonna cheirifolia. La densitat de la plantació serà de 10 plantes per cada metre quadrat.

BICICLETES.Just al costat dels nous elements de mobiliari urbà discorrerà el carril bici previst en aquest sector. Es tracta de l’itinerari per a bicicletes que haurà d’enllaçar l’Olivar Gran _gairebé fins a les Forques_ amb el sector Fages de Climent. Per tant, a tocar amb l’avinguda Salvador Dalí. Aquest tram de 1.300 metres de recorregut s’hauria de començar a habilitar després de les festes de Nadal tal com s’informava des del consistori el passat mes d’octubre i segons el procés de pressupostos participatius sorgit del 2017. El carril donarà accés directe a diferents equipaments educatius i esportius de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li