L’Audiència requereix a Lloret que aporti el seu patrimoni

0
1146

Els béns de l’exalcalde de Bàscara han de servir per cobrir els 6,2 milions de condemna que se li han imposat per sentència


L’Audiència de Girona ha requerit a l’exalcalde de Bàscara Lluís Lloret que detalli la relació de béns del seu patrimoni per fer front a la condemna de 6,2 milions d’euros que li han imposat per estafar un promotor. La sentència encara no és ferma perquè almenys l’exalcalde i l’Ajuntament –com a responsable civil subsidiari– hi van interposar recurs, però segons fonts judicials, l’Audiència ha acordat executar provisionalment la condemna.

Per això, el servei comú processal d’execució de Girona ha enviat un exhort a l’exalcalde de Bàscara per requerir-li que detalli la relació de béns que té per fer front a la indemnització. Segons les mateixes fonts, aquest requeriment és el pas previ a un embargament.

El passat mes de juny el tribunal va condemnar l’exalcalde de Bàscara com a autor d’un delicte d’estafa en concurs amb un de falsedat en certificació. Li va imposar una pena de 3 anys i 9 mesos de presó, una multa de 2.484 euros i la inhabilitació per exercir qualsevol mena de càrrec públic durant 1 any i 4 mesos. A més, en concepte de responsabilitat civil, la sentència obliga l’exalcalde a indemnitzar el promotor amb 6.260.091,05 euros (quantitat a la qual cal afegir els interessos legals). La sentència també establia que, en cas que Lloret no pogués pagar, l’Ajuntament de Bàscara seria responsable civil subsidiari. Una situació que va posar en alerta l’actual equip de govern, amb Narcís Saurina al capdavant, que ja va anunciar que les arques municipals no podien assumir, en cap cas, aquest import.

El litigi va començar l’any 2004, quan Lloret va «dictar» un certificat urbanístic sobre el futur del polígon a la secretària municipal. A grans trets, el document va fer pensar l’empresari denunciant que podria tirar endavant la construcció del polígon, i per això va començar a comprar parcel·les per un valor total de 6 milions d’euros. Segons la sentència, Lloret va fer servir els diners per «lucrar indegudament l’Ajuntament» i intentar tirar endavant un projecte que «l’obsessionava»: convertir Bàscara en l’epicentre de l’hípica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li