L’atur a l’Alt Empordà trenca la tendència a la baixa al setembre

0
733

Després de sis descensos consecutius, la comarca va cloure el passat mes amb 25 desocupats més


Després de sis descensos consecutius, la xifra de la desocupació a l’Alt Empordà va registrar el passat setembre un lleu augment, en cloure el període amb un total de 6.879 persones sense feina, 25 més que ara fa just un mes, quan n’hi havia 6.854.

En termes interanuals, d’altra banda, la tendència de la desocupació manté la seva tendència a la baixa. En aquest cas, l’atur a la comarca alt-empordanesa, en un any, s’ha reduït en 1.735 persones (un 13,53%), tenint en compte que ara fa just un any hi havia fins a 8.614 veïns i veïnes sense feina a les nostres contrades.

LES DADES, PER MUNICIPIS. El punt final a la temporada estiuenca ha marcat els valors dels municipis alt-empordanesos. Així, a llocs com Figueres, l’atur s’ha aconseguit reduir, en aquest cas en 42 persones, però a localitats del litoral ha augmentat durant el darrer mes: a Roses, en 33 persones; a Llançà, en 28, o en Castelló, en 16.

DEMARCACIÓ GIRONINA. D’altra banda, i en àmbit provincial, el mercat de treball va registrar el millor setembre dels últims anys. Així, el mes passat, el nombre de gironins inscrits als serveis públics d’ocupació es va reduir amb 207 persones menys, la primera reducció en un setembre des de 2005.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li