L’atur a l’Alt Empordà s’enfila un 13,51% durant el mes de setembre

0
915

El territori té ara un total de 8.614 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya


 

Amb el final de la temporada estiuenca el territori alt-empordanès va registrar el passat mes de setembre un nou augment de l’índex d’atur. En aquest sentit, la comarca va cloure el mes amb un total de 8.614 persones inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una xifra que representa un notori augment del 13,51% amb relació al mes d’agost, quan hi havia 8.080 aturats, és a dir, 534 desocupats menys.

Ara bé, la davallada encara és més significativa si es valora en termes interanuals. Així doncs, les dades registrades el mes anterior representen un augment de la desocupació del 30,47% si es compara amb les xifres d’ara fa un any, quan hi havia 6.602 persones sense feina a la comarca (el que equival a un total de 2.012 persones menys).

Per municipis, i segons les dades proporcionades pel Ministeri d’Ocupació, on s’ha fet notar més la crescuda de la desocupació ha estat a Roses (129 persones més a l’atur), atès el seu fort mercat ocupacional de serveis d’estiu, mentre que també ha crescut a Figueres (110).

Des del punt de vista provincial, el territori gironí va cloure el setembre amb 45.256 desocupats, un 3,56% més que al passat mes d’agost. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li