L’atur a l’Alt Empordà baixa un 12,52% durant el mes de juny

0
639

En termes interanuals la desocupació també s’ha reduït, en aquest cas un 3,98% amb relació a un any


La xifra d’aturats de l’Alt Empordà va registrar el passat mes de juny el quart descens consecutiu, després que el període abaixés la persiana amb un total de 8.280 persones sense feina, el que suposa un descens del 12,52% amb relació al maig, quan hi havia un total de 1.185 persones més sense feina —9.465 ciutadans, concretament—.

En termes interanuals, d’altra banda, la tendència de la desocupació a l’alça s’ha capgirat i, després de diversos mesos seguits, els registres han baixat amb relació a un any. En aquest cas, la desocupació a la comarca en un any s’ha reduït en 342 persones, el que suposa una davallada del 3,98%.

LES DADES, PER MUNICIPIS. La baixada de l’atur s’ha notat especialment a la capital, Figueres, amb 457 persones menys inscrites a les llistes, així com a municipis com Roses (-181) o Castelló d’Empúries (-126), on s’ha notat amb força la contractació estival.

DEMARCACIÓ GIRONINA. D’altra banda, i en àmbit provincial, les comarques gironines van encapçalar el descens de l’atur a Catalunya durant el passat mes de juny. En aquest sentit, la demarcació va veure com la taxa de desocupats es reduïa fins a un 11,14% —5.187 treballadors i treballadores.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li