L’atur a l’alça i el potencial turístic, eixos de l’informe territorial gironí

0
889

L’estudi està elaborat pel Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Girona


El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona va presentar la setmana passada la segona edició de l’Informe territorial de la demarcació de Girona, document que inclou una anàlisi comparativa provincial, una visió de conjunt de l’evolució econòmica comarcal i les principals dades socioeconòmiques de les vuit comarques de la demarcació.

En el cas de l’Alt Empordà, l’estudi destaca l’augment de l’atur —un 29,8%, concretament—, després de cinc anys consecutius de disminució. En aquest sentit, des de la Diputació de Girona també s’indica que durant l’exercici passat la població ocupada resident a la comarca va disminuir un 2,6%, un percentatge sensiblement superior al que es va registrar en el total de la província —un 1,8%—.

VALOR TURÍSTIC. L’informe territorial gironí també apunta que l’Alt Empordà és la segona comarca de la demarcació en nombre de places turístiques —hotels, càmpings, allotjament rural, HUT—. En aquest àmbit, precisament, destaquen els allotjaments rurals, ja que el territori lidera el nombre de viatgers —27.200— i pernoctacions —75.600—.

Pel que fa a la informació empresarial, l’estudi destaca la creació d’empreses, un aspecte que sobretot s’ha fet palès als municipis de Pontós i Albanyà, amb un augment del 20%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li