L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà premia 14 dones per la seva gran trajectòria professional

0
1600

El nou pavelló del Castell de Peralada va acollir la quarta edició de la Nit del Turisme Empordanès


El primer acte de la nova junta de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), celebrat la nit del dijous als nous pavellons del Castell de Peralada, va homenatjar 14 empresàries de l’hostaleria per haver dedicat la seva vida al sector.

L’acte el va presidir la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que va lliurar una peça de ceràmica, elaborada per la ceramista Helena Prat, a 14 dones que han treballat en restaurants i hotels de la comarca. Dos dels guardons els van recollir familiars de les homenatjades, que no van poder assistir a l’esdeveniment per raons de salut.

DE GALA. La celebració va reunir prop de 200 persones i va comptar amb l’assistència de distingits representants del món polític, empresarial i social de les comarques gironines. El president de l’AHAE, l’empresari Miquel Gotanegra, va explicar la voluntat de l’Associació: «Volem treballar en col·laboració amb l’Administració perquè l’Alt Empordà continuï sent un referent en el nostre sector, la porta d’entrada del turisme francès i el territori de referència d’una gran part dels visitants del nostre país». L’objectiu de l’AHAE és «que sigui del tot oberta i participativa, i sempre estigui al servei del sector de la comarca». Sumar esforços per potenciar el territori.

A més dels parlaments de Gotanegra, també va intervenir el president de la Federació d’Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, que va recordar la figura de l’anterior president de l’AHAE, Lluis Fernàndez: «Un dels meus referents, company de batalles i, sobretot, amic. La seva pèrdua va ser dura per a tots, però la vida continua i no para».

En el seu discurs, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va destacar molt positivament el reconeixement que s’estava fent a la figura de la dona.

Aquesta primera part de la celebració va inclouré un homenatge a l’hoteler Xavier Travé, que ha format part de la junta de l’Associació durant més de 30 anys i que recentment s’acaba de jubilar.

EL VÍDEO. Després dels parlaments es va reproduir un emotiu documental. En la peça audiovisual hi apareixen els testimonis d’una trentena de dones que explicaven de primera mà què ha significat per elles dedicar tota una vida a un sector que requereix tant de sacrifici. Relats vius, colpidorament sincers, en què repassen els inicis dels seus negocis, l’impacte que han tingut a les seves vides i com han anat evolucionant.

LES 14 HOMENATJADES. Abans de passar a la segona part de l’acte es va fer l’entrega a totes les guardonades. Maria Miracle Cervera, de l’Hostal La Tina (el Port de la Selva); Maria Teresa Vidal, de l’Hotel Restaurant Empòrium (Castelló d’Empúries); Joaquima Juanola, de l’Hotel Duran (Figueres); Alberta Amiel, del Restaurant Amiel Molins (Pont de Molins); Paquita Cervera Tamborero, dels restaurants Ca la Paquita i Cal Mariner (el Port de la Selva); Cati Planas, del Restaurant Can Jeroni (Figueres); Anna Maria Punset, del Restaurant Els Pescadors i l’Hotel La Goleta (Llançà); Mercè Portell, de l’Hotet Terraza (Roses); Lina Castelló i Remei Castelló, de l’Hotel Restaurant Bon Retorn (Figueres); Leticia Hsing Kuo, del restaurant Shang-Haï (Figueres) i Teresa Carbonell, del Restaurant Can Tomàs (Cantallops). Ahir a la nit també es va homenatjar Maria Dolors Barris, del restaurant Ca la Maria (Mollet de Peralada); Octavia Borrell, del Restaurant Sa Gambina i l’Hotel Octavia (Cadaqués).

Les distincions les va entregar, a més de la consellera Àngels Chacón i del president de l’AHAE, Miquel Gotanegra, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el president de la patronal FOEG, Ernest Plana; el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i diputat, Jaume Dulsat; el diputat i alcalde de Borrassà, Ferran Roquer; els alcaldes de Cantallops, Joan Sabartés; del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i de Roses, Montse Mindan, així com el regidor de l’Ajuntament de Figueres, Jesús Quiroga, i el regidor de Turisme de Llançà, Juanjo Serrán.

PREMI LLUÍS FERNÁNDEZ El nou president de l’Associació, l’empresari Miquel Gotanegra, va dedicar unes paraules a recordar la figura del seu antecessor, Lluís Fernández, que va morir l’estiu passat. En record seu, va anunciar la creació d’un nou premi amb l’objectiu de reconèixer trajectòries professionals destacades a la comarca. Els guardons mantindran el nom de l’anterior president. La primera convocatòria està prevista per a finals d’any.

SOPAR SOLIDARI. La segona part de la celebració va consistir en un sopar gastrosolidari en format de bufet, a càrrec de La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà i que es va dur a terme al Castell de Peralada.
La Cuina del Vent està formada per un col·lectiu de professionals que pretén utilitzar la gastronomia com a eina d’expressió i com a portadora del saber popular acumulat al llarg de la història, d’un clima i d’un paisatge en comú: l’Alt Empordà. Està formada per: Restaurant Amiel&Molins (Pont de Molins), Restaurant Antaviana (Figueres), Restaurant Can Jeroni (Figueres), Castell de Peralada Restaurant (Peralada), Restaurant Hotel Duran (Figueres), Restaurant Els Pescadors (Llançà), Restaurant Hotel Empòrium (Castelló d’Empúries), Restaurant Reina de Port-Lligat (Mollet de Peralada), Restaurant Voramar (Portbou), Restaurant El Molí (Pont de Molins-Les Escaules), Restaurant Norat dia / Norat nit de l’Hotel Terraza (Roses), Falconera (Roses) i Rom (Roses).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li