Lasauca (II)

0
1575

Els haig de confessar, benvolguts lectors, que moltes vegades, sense haver de pensar gaire, em venen al cap seriosos dubtes a propòsit de si els nostres municipals regidors, els que ens governen i els que, parafrasejant la cançoneta popular dedicada a la reina vĂ­dua de Ferran VII Maria Cristina, (suposo que la coneixen: “MarĂ­a Cistina me quiere gobernar, y yo le sigo le sigo la corriente…”) ens volen governar, viuen, es passegen o es veuen en la necessitat de transitar per ella o travessar-la en cotxe i prenen detallada i pormenoritzada consciència de les necessitats ciutadanes. Com a resultat, vistes les mesures que sense pressa però sense pausa es van adoptant, moltes vegades acabo deduint que no, que els nostres directius i els nostres aspirants s’aĂŻllen en no sĂ© pas quina classe de virtualitat i mĂ©s enllĂ  de declaracions ostentoses s’enfronten poc als problemes reals.

Dic això motivat pel silenci, potser només interpretable com desconeixement o desinterès, amb el que s’ha anat portant el tema que ha de representar un trasbals (tot sigui dit en els dos sentits que li atorga el diccionari de l’IEC: canviar de lloc les coses i afectar pregonament) en el sistema circulatori figuerenc: el canvi de sentit del trànsit pel carrer Lasauca una vegada entri en servei la surrealista rotonda de la plaça el Sol. (Val a dir que amb aquesta obra Figueres recuperarà el lideratge de singularitat: després d’haver perdut l’honor de ser la ciutat més petita del món amb carril Bus, ara, al que ja tenia de ser-ho amb un museu d’ordre internacional sumarà ser, amb tota seguretat, la única al món amb un pas zebra al mig d’una rotonda).

Perquè ara resulta que, no ja solament els actuals cinc magnífics sinó que els anteriors onze que formaven l’equip futbolero (eren 11 els del govern) i els 10 de l’oposició tenien l’obligació de saber que, segons el disseny de la rotonda, i si no es canviava, el trànsit pel carrer Lasauca havia de ser d’entrada. No se’n adonaren? No foren conscients? Fou una decisió de Foment? Fou una demanda técnico-política figuerenca?

No hi veig preocupació, no hi veig ni tan sols curiositat per saber les conseqüències de tot aquest enrenou perquè no és aquesta una qüestió menor al marge que les solucions que s’hagin hagut de preveure siguin com les de vestir un sant (Treure a la Rambla cotxes en direcció oest) despullant un altre (introduir-los en direcció est).

Es per això que em pregunto si els polítics viuen la ciutat i en ella o, pel cap baix si tenen cotxe i es veuen en la necessitat d’usar-lo per entrar i sortir o travessar-la.

Per què, si pel carrer Lasauca no es podrà però ja no es pot sortir. a què esperen per adoptar progressivament les mesures de modificació de trànsit? Cal esperar a que entri en servei la rotonda per fer els canvis?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li