L’artista Lucía Díaz guanya la 21a Beca Primavera de l’Escala

0
1024

La Beca de Primavera té com a premi principal una estada de tres mesos, entre els mesos d’abril i juny, a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, on poden desenvolupar el projecte creatiu presentat i una ajuda de 2.500 euros per a les despeses


 

L‘artista granadina Lucía Díaz Barrales ha estat guardonada amb la Beca Internacional de Primavera de l’Escala. Díaz es va presentar amb un projecte anomenat «L A S A L», una proposta escultòrica basada en la combinació de la ceràmica i la sal. En el cas de l’Escala, vol relacionar-ho amb el seu llegat històric i, sobretot, amb l’ofici de la salaó d’anxoves, creant peces úniques que combinin aquests elements. En paraules de Díaz: «Mitjançant aquests dos materials i els seus processos, aprofundeixo, com a constant a la meva obra, en temes com el pas del temps, la història, la màgia i la mort».

EL PREMI. La Beca de Primavera té com a premi principal una estada de tres mesos, entre els mesos d’abril i juny, a la Casa dels Forestals de Sant Martí d’Empúries, on poden desenvolupar el projecte creatiu presentat i una ajuda de 2.500 euros per a les despeses. El premi també preveu la realització d’una exposició a les sales d’exposicions de l’Escala el mes posterior a la finalització de la beca. Amb aquesta convocatòria l’Ajuntament de l’Escala s’adreça als creadors de l’àmbit de les arts plàstiques amb l’objectiu de promoure la creació i la divulgació contemporànies. El jurat estava format per Josep Maria Simón, Xavier Aquilué, Enric Tubert, Cristina Masanes i Natàlia Chocarro.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li