L’Art no s’atura

0
987

Disset espais emblemàtics de Castelló d’Empúries acolliran, del 10 al 12 d’octubre, una nova edició de la Ruta de l’Art


 

«Tenim la sort que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries cada any ens obre una finestra amb el seu suport a la Ruta de l’Art, sobretot enguany, que, dissortadament, s’han hagut de suspendre altres esdeveniments culturals tan arrelats al nostre municipi», explica la pintora i comissària de la Ruta de l’Art, Anna M. Constanseu.

Aquesta voluntat tant de l’organització com del consistori, sumada a les característiques de la Ruta de l’Art, permetrà celebrar del 10 al 12 d’octubre la tretzena edició, de forma completamentsegura.

ARTISTES. Des dels inicis fins al 2008, amb la participació de 40 artistes, el nombre de participants ha anat augmentant. La Ruta s’ha anat adaptant als canvis socials incorporant novetats. Fruit d’això, va néixer una col·laboració amb la Universitat de Barcelona, que un any més aportarà l’art emergent dels estudiants de la Facultat de Belles Arts.

En total hi haurà 91 creadors de diferents disciplines, alguns d’ells provinents d’Euskadi, Galícia, Cantàbria i França. La pintura continua tenint un paper protagonista però l’escultura i la fotografia –aquesta darrera més minoritària– també hi són representades.

17 ESPAIS EMBLEMÀTICS. El Portal de la Gallarda, l’Antic Forn Cusí, les Voltes, el Palau Macelli o Can Sanllehí són uns dels establiments que se sumen als de titularitat municipal, com el convent de Sant Domènec o l’Ecomuseu-Farinera. Tots ells cediran una zona per realitzar les mostres. Així es poden elaborar recorreguts, i limitar els aforaments que garanteixin complir les mesures necessàries per prevenir el contagi per la Covid-19.

ACTIVITATS. Tot i els canvis en la planificació inicial, s’han aconseguit mantenir els concursos populars. L’edició d’enguany doncs, comptarà amb el ruTakids, enfocat a nens i nenes d’entre 6 i 15 anys, on se’ls demanen dibuixos inspirats en els elements que conformen la Ruta de l’Art. També se celebrarà el RuTagram, on es convida a penjar fotos del millor instant del certamen a través de la xarxa d’Instagram, utilitzant les etiquetes #rutadelart2020 i #concursrutagram2020

Un any més, hi tindrà lloc el Mercat d’Art. Un punt de venda artística, on es poden trobar obres en format petit i a un preu moderat i assequible. De totes aquestes vendes, un 70% del total és per a l’artista, i el 30 % restant s’utilitza per finançar el festival creatiu.

EMPURIATAPES I LES JEP. La Ruta de l’Art coincideix, un any més, amb el final de l’EmpuriaTApes i les Jornades Europees de Patrimoni. Tres dies d’art, gastronomia i cultura patrimonial. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li