
Prop d’una trentena d’artistes han presentat les seves creacions entorn de la figa a la 7a edició del ColerArt
Â
Aquest cap de setmana, vint-i-nou artistes han desfilat pels carrers de Colera per presentar les seves creacions artĂstiques, que giraven entorn d’un producte vinculat al territori: la figa. Aquest fruit ha estat l’eix temĂ tic de la 7a ediciĂł del Festival Internacional d’Art Contemporani, ColerArt, comissariat per Carles Bros. Bros valora positivament les dues jornades, del 15 i 16 de juny: «Molt content de com ha anat. Han vingut centenars de persones, moltĂssima gent pel que Ă©s el poble de Colera».
Cada artista va exposar la seva singular proposta: ja fos una escultura, una instal·laciĂł, una fotografia, poesies o performances. Carles Bros, per la seva banda, va preparar una visita guiada pels diferents espais, tant exteriors com privats, del poble. La inauguraciĂł va tenir lloc dissabte a la tarda, a la plaça Pi i Maragall, amb una performance de la companyia Aerial Girls i una altra de Pat Bros, que va pintar una gran figa, sobre una tela i des del terra. Seguidament, l’escriptor i doctor en Filosofia i Lletres per Universitat de Barcelona, Jaume FĂ brega (Vilavenut, 1948), considerat un dels crĂtics gastronòmics mĂ©s importants del nostre paĂs, va dur a terme una conferència a l’estudi de Bros. I, com no podia ser d’altra manera, es va aprofitar per fer una degustaciĂł de garnatxa maridada amb figues.
El comissari encara el futur i recalca que «és important seguir amb el criteri del que Ă©s un Festival Internacional d’art contemporani dedicat al nostre territori. Tot el que hem fet, les altres mostres, sĂłn sobre elements del territori: l’oli, el vi, la mel…». I l’artista ja tĂ© pensat el motiu per a l’any 2020. La protagonista del proper ColerArt serĂ la mar.Â
Leave a Reply