L’art de construir el futur

0
718

Segons l’Observatori Industrial de la Construcció, el nombre d’empreses inscrites ha augmentat un 13,8%


La definició del diccionari diu que la construcció és «l’art o tècnica de construir». I de fet, als anys 30, i fins i tot abans, ja era tot un art. Ho mostra la fotografia, molt mítica i coneguda com a Lunch atop a Skyscraper (esmorzar dalt d’un gratacel). La imatge, en blanc i negre, es va fer durant la construcció de l’Edifici RCA, al Rockefeller Center de Nova York, el 1932 i no durant la construcció de l’Empire State. De fet, aquest és un error molt comú que s’ha estès al llarg de la història. L’autoria de la imatge no està clara, i en l’actualitat els negatius de la foto pertanyen a l’Agencia Corbis.

HABITATGE I CONSTRUCCIÓ. A les pàgines següents hi trobareu contingut relacionat amb el sector de la construcció. Aquest és un dels sectors econòmics més importants a qualsevol territori i abraça moltes activitats relacionades, com ara la fabricació dels materials de construcció i tot el que pertany a l’habitatge. En aquest Suplement d’Habitatge i Construcció hi trobareu informació d’empreses alt-empordaneses relacionades amb el sector. Cal destacar que el suplement inclou una entrevista al president de la Unió d’Empresaris de la Construcció (UEC), Esteve Freixas Vilardell, que fa una anàlisi de la situació al territori català i desgrana quina és la situació del sector a la nostra comarca, l’Alt Empordà. Freixas en destaca una problemàtica: la manca de joves al sector.

A L’ALÇA. Si hi ha un sector que ha augmentat la demanda a partir de la pandèmia de la covid-19, és la construcció. El fet d’estar més a casa i no poder viatjar ha provocat que molta gent s’animés a fer obres de millora. De fet, les xifres ho demostren. Segons un article publicat per la UEC, «el nombre d’empreses de construcció inscrites en l’últim mes ha augmentat un 13,8 % segons l’Observatori Industrial de la Construcció de la Fundació Laboral de la Construcció». Tal com afegeixen, el nombre d’empreses amb assalariats del sector de la construcció inscrites a la Seguretat Social en l’últim mes ha pujat un 13,8%, amb 16.208 empreses inscrites més que fa un any, la qual cosa suposa la millor xifra dels últims vuit anys, segons l’Observatori Industrial del sector de la Construcció de la Fundació Laboral de la Construcció. «Catalunya presenta una taxa de creixement interanual a l’abril, i en termes absoluts, és la comunitat amb major volum d’empreses de construcció, amb un total de 23.708, seguida d’Andalusia i Madrid.» De fet, els diferents membres de la patronal i els sindicats de la construcció, com ara el president de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC), Pedro Fernández Alén; el secretari general de CCOO de Construcció i Serveis, Vicente Sánchez Jiménez, i el secretari general d’UGT FICA, Pedro Hojas Cancho, detallen que «aquesta bona dada reconfirma l’efecte tractor i creador d’ocupació del sector de la construcció.»


  • Pots consultar el suplement d’Habitatge i Construcció, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li