L’arribada d’immigrants en camions des d’Itàlia no s’atura

0
1274

La setmana passada un camioner va abandonar a Capmany cinc polissons que anaven a la cĂ rrega del seu vehicle


 

Com un degoteig es van sumant els casos d’immigrants que travessen la frontera de la Jonquera amagats dins d’un camió. Ja són 39 els polissons localitzats en les darreres setmanes a les comarques de Girona i en la majoria dels casos a l’Alt Empordà. Dimarts passat els Mossos d’Esquadra van trobar cinc immigrants abandonats a l’AP-7 després que un camioner els trobés al remolc del seu tràiler.

La concessionària de l’autopista va trucar al telèfon d’emergències 112 després de veure cinc persones baixar d’un vehicle en una àrea de servei a l’altura de Capmany. Es tractava de tres homes procedents de Guinea i dos del Sudan, tots cinc majors d’edat.

Els Mossos van traslladar l’avís a la policia espanyola, que és qui té competències d’estrangeria. Tot i que no es va trobar el camió que va abandonar els immigrants, se sospita que venia d’Itàlia. La policia també informa que un dels immigrants que anava dins la càrrega es va adonar que entrava al país per un missatge el seu telèfon mòbil. Aleshores va començar a fer soroll per alertar el conductor.

Als polissons els van retornar a França la matinada de dimecres. Aquest és el cinquè cas d’immigrants en camions des del 2 de febrer a la demarcació.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li