L’aparcament de l’antic camp de futbol estarà en obres fins a mitjans de desembre

0
1499

El nou govern invertirà 50.000 euros més en el projecte, que inclou l’enderroc de vestidors i de la graderia gran


El projecte de l’aparcament de l’antic camp de futbol s’ha reformulat i això comporta l’encariment i el retard de les obres. Pel que fa a l’execució dels treballs, es calcula que estarien enllestits a mitjans de desembre. El pressupost inicial era de 93.000 euros i ara s’hi han d’afegir 50.000 euros més perquè s’enderrocaran els antics vestidors i la graderia gran que dona al carrer del Far.

El ple de la setmana passada va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per fer front a l’increment del cost pels nous enderrocs previstos. Els diners surten del concepte de la Comissió d’Espais Buits, que ara es quedarà sense finançament. Sobre aquest tema, l’alcaldessa, Agnès Lladó, que des de l’oposició va treballar per impulsar aquesta comissió, va assegurar que ara se n’han de «restituir els seus membres» i que l’objectiu del govern continua sent el d’evitar la degradació dels espais buits i possibilitar-ne el retorn a la ciutat amb una inversió moderada». Novament es van justificar els enderrocs previstos a l’antic camp de futbol. Lladó va dir que es guanyarà «visibilitat». Setmanes enrere el plenari municipal va aprovar l’ampliació de les obres, també per unanimitat. El govern ho va justificar dient que «havia fet seu» el projecte dels seus predecessors però que veia la necessitat de reformular-lo. Es va detectar sensació d’inseguretat i de tancat en el recinte i per això s’optava pels enderrocs. A l’espai també es repintaran i netejaran els antics suports publicitaris i es posaran bancs i vegetació. Aleshores es va parlar de finals d’octubre perquè l’aparcament fos operatiu. Ara, ja podria ser a mitjan desembre.

L’aparcament a l’antic camp de futbol va ser un projecte engegat per l’anterior govern (JxC). ERC s’hi va oposar inicialment al·legant discrepància en la fórmula de la negociació. Els republicans volien arribar un acord pel lloguer dels terrenys des de la Comissió d’Espais Buits, fet que, suposadament, hauria abaratit el preu del lloguer. L’equip de Marta Felip i Jordi Masquef va arribar a un acord amb l’asil Vilallonga, propietari del solar, per un lloguer anual de 50.000 euros per un període de 10 anys. El nou espai tindrà unes 330 places d’aparcament a prop del centre. Es planteja la gratuïtat les dues primeres hores i un preu simbòlic d’un euro a partir dels 120 minuts.

ORDENANCES. El ple va aprovar també les ordenances fiscals per l’any vinent, que estaven prorrogades des del 2017. Les novetats inclouen la rebaixa del preu de l’aparcament regulat de la zona blava i de la zona verda. A partir del 2020 el preu de dues hores en aquestes àrees baixarà dels 3,90 euros als 2,40. També s’inclourà una tarifa especial per a les persones que no siguin residents però que acreditin que treballen a la ciutat.

COMPTABILITATS. Altres punts de l’ordre del dia aprovats en el ple de la setmana passada van ser les compatibilitats de dos regidors del govern. Concretament, es va donar llum verda a què el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, exerceixi també d’advocat del torn d’ofici. Això va provocar les queixes de Junts per Figueres, que s’hi va oposar. El regidor, Carles Arbolí, ho va argumentar dient: «El regidor de seguretat té accés a informació sensible i compromesa. Se’m fa estrany que un regidor que s’ocupa de la seguretat pugui exercir les funcions d’advocat del torn d’ofici». Casellas va respondre a Arbolí dient que «les declaracions de Junts eren roïnes i que plantaven dubtes sobre la seva honorabilitat».

D’altra banda, també amb els vots en contra de l’oposició i els positius del govern, es va aprovar la compatibilitat de la regidora Sònia Trilla amb la seva activitat privada com a advocada. La regidora del PSC té dedicació exclusiva a l’Ajuntament.

MUNICIPI TURÍSTIC A VILATENIM. En la mateixa sessió es va oficialitzar l’aturada de la petició per ampliar la declaració de municipi turístic a tota la ciutat. L’alcaldessa, Agnès Lladó, ja va anunciar la intenció de l’equip de govern de suspendre la sol·licitud que l’anterior havia fet a la Direcció General de Comerç de la Generalitat perquè la considerava «precipitada» i mancada de «consens» amb el sector. L’alcaldessa va dir que calia valorar la mesura amb «major rigor». D’aquesta manera, i amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició, Figueres renuncia al projecte d’ampliació de municipi turístic a tota la ciutat. L’anterior govern va fer la sol·licitud el passat mes d’abril per incloure tota la ciutat, també l’àrea comercial de Vilatenim, a l’excepcionalitat que des de fa set anys té la zona centre, sense massa èxit. L’aturada respon, segons el consistori, a la «falta d’acord» entre el sector i la voluntat municipal és «assentar les bases del futur model comercial de Figueres, donant respostes específiques a les seves necessitats». L’alcaldessa va reiterar que la decisió es va prendre «a dos mesos de les eleccions, de pressa i corrents».

Tot i la frenada a la mesura, Lladó va dir que el fet d’aturar-ho ara no volia dir que un futur –i amb les mesures adequades– no es pogués tornar a impulsar, però va parlar d’un comerç que «funcioni» i que, per això, estan treballant en un pla de mesures. L’alcaldessa també va dir que durant aquests set anys en què ha estat vigent l’excepcionalitat al centre «no ha funcionat» i que això els feia pensar que, aleshores, tampoc es va planificar bé. En aquest sentit, va recordar que la declaració caduca el 31 de desembre de l’any que ve i que s’ha de repensar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li