L’any de la consolidació

0
1561

El Club Gimnàstica Rítmica Figueres inicia el curs amb ambició i amb l’objectiu de l’Estatal entre cella i cella


 

Una temporada de consolidació, però sense obviar l’ambició. Així resumeix Gemma Torrent, directora del Club Gimnàstica Rítmica Figueres, com ha de ser el nou curs de l’entitat: «Els objectius de la temporada passada no els vam acabar d’aconseguir, però va servir per encaminar el futur. Aquest any hem de consolidar molts dels nostres equips, afrontem el curs amb moltes ganes de poder assolir la classificació pels campionats d’Espanya».

El creixement del club empordanès ha estat exponencial durant els anys. Actualment, l’entitat mou un volum de gimnastes que s’enfila fins al mig miler, tota una proesa. «No hi ha cap club tan gran com nosaltres ni a Catalunya ni a Espanya pel que fa al volum de gimnastes. Generalment, les entitats de gimnàstica rítmica es mouen entre les 100 i les 150 esportistes», diu Torrent. Aquest volum d’esportistes, precisament, deixa palesa la voluntat que el club ha tingut des dels inicis, tal com resumeix Torrent: «El nostre objectiu mai ha estat el de fer un club competitiu, sinó fer arribar la gimnàstica rítmica a tothom».

Actualment, el CGR Figueres té tres conjunts nacionals (júnior absolut, infantil base i benjamí base), 2 equips de nivell 4 (aleví i benjamí) i 4 categories en els jocs escolars (aleví, infantil A i B i juvenil). Paral·lelament, també té tots els grups de les escoles.

UN DEBUT ESPLÈNDID. Aquest passat cap de setmana, els equips nacionals del club han participat en el Campionat de Catalunya que s’ha celebrat a Sant Jaume d’Enveja. Ho han fet amb una actuació excel·lent: el benjamí base i el júnior absolut s’han proclamat campiones de Catalunya, mentre que l’infantil base va ser quart.

Tot i això, els resultats d’aquesta temporada no comportaran el bitllet al Campionat d’Espanya, ja que enguany el barem ha canviat i serà la mateixa Federació la que tindrà l’última paraula. Aquest, però, no és l’únic canvi d’aquesta temporada.

La setmana anterior, el club va participar en la primera fase de la Lliga Territorial que es va fer a Blanes, on el juvenil va ser campió; l’infantil A, cinquè; l’infantil B, setè, i l’aleví, onzè.

UN EQUIP MASCULÍ? Actualment, el club no compta amb cap gimnasta masculí, tot i que sí que ha tingut joves procedents d’altres esports que han practicat durant un temps la disciplina per millorar la motricitat. Ara bé, des de l’entitat no descarten res en un futur: «Nosaltres tenim clar que si fem un equip de nens és perquè ha sorgit un grup només de nens», detalla Torrent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li