L’anxova, protagonista de l’Escala

0
1764

La xef Carme Ruscalleda rep l’Anxova d’Or i l’exdirectiu del Barça Anton Parera llegeix el pregó que alça el teló de la festa


 

L’anxova s’ha convertit aquest cap de setmana en la protagonista indiscutible de l’Escala. El municipi ha celebrat durant deu dies, del divendres 22 de setembre al passat diumenge, una nova ediciĂł de la Ruta de l’Anxova, amb la participaciĂł de 49 establiments, i la 26a ediciĂł de la Festa de l’Anxova, diumenge, que va inaugurar el pregĂł de l’empresari i exdirectiu del Barça Anton Parera, amb residència a l’Escala i molt implicat en les diverses activitats culturals locals.

Després del pregó, el programa de la Festa de l’Anxova va continuar diumenge, a les 11 del matí, a la platja, amb l’entrega de l’Anxova d’Or a Carme Ruscalleda, la cuinera maresmenca propietària de tres estrelles Michelin, premiada per la seva tasca de divulgació i promoció del producte estrella de l’Escala. La jornada es va completar amb una degustació popular d’anxoves, a les 12 del migdia, seguida d’una cantada d’havaneres a càrrec del grup Oreig de Mar. Durant la degustació, els participants van poder bescanviar el tiquet, que costava un euro, per una participació de 0,15 euros en un número de la loteria de Nadal, per gentilesa de l’administració de loteria Anxova Milionària de l’Escala.


La festa de l’Anxova va anar precedida per la Ruta de l’Anxova, que va néixer fa set anys com una fórmula per donar a conèixer aquest producte, amb la implicació del sector de la restauració local. En aquest sentit, fins diumenge passat, els participants, amb el “passaport” de la ruta en mà, han pogut anar tastant les diverses tapes que oferien els establiments participants. L’usuari que hagi degustat totes les tapes i entregui el passaport amb tots els espais segellats podrà votar quina ha estat la millor tapa de l’any i quina li ha semblat la més original. A més, entrarà en un sorteig d’un àpat al Celler de Can Roca per a dues persones.

Per la seva banda, qui hagi aconseguit el segell de 26 tapes participarà en el sorteig de cinc tiquets de 50 euros per gastar en els comerços de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l’Escala durant el mes d’octubre, i qui segelli les 21 tapes de fora del nucli antic participarà en el sorteig d’un àpat per a dues persones al Restaurant Santa Pau de Sant Pol de Mar, propietat de Carme Ruscalleda.

La festa ha comptat també amb un concurs de fotografies d’Instagram.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li