L’ANC fixa un total de 48.000 assistents en les 107 concentracions autoritzades

0
723

A la comarca només hi ha habilitats dos punts, un a Figueres i l’altre a Roses


Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), s’ha mostrat convençuda de poder «exercir el dret de manifestació i garantir plenament la salut», en la roda de premsa de dimecres passat, on s’ha anunciat el format per a la Diada d’aquest any. Els actes de concentració es produiran en 107 punts en 82 municipis de tot el territori. Es tracta de trobades en petit format, amb una mitjana de concentracions entre les 200 i 300 persones. Cada mobilització tindrà un aforament màxim, un perímetre delimitat i senyals que indiquin on ha de situar-se cada assistent. Es calcula un espai de 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi haurà d’accedir amb mascareta i hi haurà gel hidroalcohòlic a les entrades, on es comprovarà si s’ha registrat. Aquesta forma d’inscripció és semblant a la que ja es va utilitzar per a la Via Catalana de l’any 2013, quan els assistents havien de seleccionar el tram on s’unirien.

Segons el coordinador de la comissió de comunicació, Adrià Alsina, aquesta és la «mobilització adaptada a la Covid més gran d’Europa». L’ANC també ha efectuat certes restriccions dins de les zones habilitades. Dins de la zona de concentració, hi haurà marcats els punts on cada manifestant s’ha de situar. Totes les aglomeracions seran estàtiques, i en algunes hi ha prevista la col·locació de cadires. A més, recomanen a totes les persones assistents que realitzin les inscripcions que més a prop els quedin de casa, per evitar desplaçaments innecessaris. També han demanat a les persones vulnerables davant la Covid-19 que no assisteixin a la manifestació.

Tot i que encara hi ha obert el període per poder sumar nous punts de concentració, a l’Alt Empordà ja n’hi ha dos d’habilitats.

Mapa amb els dos punts de concentració a la comarca

FIGUERES. La manifestació/concentració tindrà lloc a la plaça de la Palmera. Davant la delegació d’Hisenda de Figueres. L’aforament és limitat i la inscripció es fa per rigorós ordre a través de la pàgina web de l’ANC. L’acte s’iniciarà a les 17.14 h i acabarà cap a les 19 h. Els accessos al recinte s’obriran a les 16.30 h

ROSES. La manifestació/concentració tindrà lloc a la Casa del Mar, Institut Social de la Marina. L’aforament és limitat i la inscripció es fa per rigorós ordre a través de la pàgina web de l’ANC. L’acte s’iniciarà a les 17.14 h i acabarà cap a les 19 h Els accessos al recinte s’obriran a les 16.30 h.

MESURES SANITÀRIES PRÈVIES. Tant la concentració de Roses com la de Figueres demana als assistents que es prenguin la temperatura i es rentin les mans abans de sortir del seu domicili. Recorden que no és permès el consum d’aliments ni fumar durant la concentració. A més, s’insta a no compartir pancartes, banderes o altres objectes si no són d’ús individual. Cada assistent tindrà un seient assignat. Les entrades i sortides del punt de concentració s’han de fer de manera esglaonada i sense formar grups. Una vegada s’arribi al domicili particular es recomana desinfectar-se amb gel hidroalcohòlic i una neteja a consciència.


  • Pots consultar el suplement de la Diada, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li