L’ambient festiu omple la comarca

0
692

C olors, música, disfresses i emocions han omplert aquest cap de setmana els principals carrers de la majoria de municipis de l’Alt Empordà durant els dies que dura el carnaval, una de les dates més destacades del calendari festiu català.
A Roses, un dels carnavals més multitudinaris del territori, el tret de sortida el va donar dijous passat, Dijous Gras, la cercavila inaugural, amb més participació que mai, acompanyada per la banda de percussió Ociart, que va amenitzar els carrers del municipi des de les portes de l’Ajuntament fins a l’envelat de la plaça Frederic Rahola. La festa va continuar després del parlament i que l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan, i el regidor de Festes, Francesc Giner, fessin entrega al rei Carnestoltes d’un bitllet de 100 pessetes, de la vara de comandament i de la clau de la ciutat: “Si hi ha algun problema o passa alguna cosa que et truquin a tu”, li va dir Mindan a Cesc Segura, el rei Carnestoltes d’aquest any, que va donar pas a les versions de La Loca Histeria i a la música dels discjòqueis de l’associació juvenil Joventut Rosinka.
El dia central del carnaval a Roses va ser divendres, que va reunir unes 40 colles formades per prop de 4.000 persones disfressades de Minions, de taverneres, de domadores, o de personatges de la pel·lícula de Disney de Frozen, i dissabte, els protagonistes van ser els nens _centenars_, que van omplir el centre del municipi en la passada infantil.
Diumenge, la pluja, que va aparèixer hores abans de la rua, va desconcertar participants i espectadors. Finalment, però, el temps va amainar i la passada es va desenvolupar amb tota normalitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li