L’Alt Empordà tindrà 1.610 alumnes menys però 11 classes més que el curs passat

0
1708

No s’estrena cap centre educatiu nou, però hi ha millores i ampliacions d’escoles com les de Viladamat o Borrassà


 

Gairebé 20.000 estudiants alt-empordanesos tornaran demà a les aules per iniciar el curs 2018-2019. Més concretament, seran 19.812 els alumnes que començaran les classes, xifra que representa un descens del 7,5% respecte del curs passat, quan n’hi havia 21.422. A diferència del que passa a la resta de la demarcació (on el nombre d’alumnes ha pujat), a l’Alt Empordà aquesta reducció és especialment marcada en l’ESO i el batxillerat, mentre que el nombre d’alumnes de primària ha augmentat lleugerament.

Però val a dir que, tot i el descens, als centres de la comarca hi haurà 11 grups més que l’any passat, un total de 981, de manera que cada classe tindrà una mitjana de 20 estudiants. Dels grups nous, quatre són a P3, on sí que ha augmentat el nombre de menors. Demà començaran la seva etapa escolar 1.404 nens i nenes.

CENTRES ARRANJATS. Aquests 19.812 alumnes començaran les classes als mateixos centres que l’any passat. I és que aquest curs l’Alt Empordà no estrenarà cap edifici de nova construcció. Sí que estrenarà, però, diverses obres i millores que tant el Departament d’Ensenyament com els ajuntaments han anat executant durant l’estiu. La més destacada és la finalització de la primera fase d’ampliació de l’escola Puig i Segalar de Viladamat, que ha comportat una inversió de 261.135,62 euros, una de les més grans de la demarcació. I la segueix l’ampliació de l’escola Sant Andreu de Borrassà, que ha costat 187.208,82 euros.

Paral·lelament, la Generalitat també ha adequat espais per a escolarització a l’escola Pompeu Fabra de Llançà (73.724,60 euros) i a l’escola Lluís Marià Vidal d’Agullana (dues aules que han costat 66.647,83 euros); ha substituït els paviments de l’escola Puig d’Esquers de Colera (46.723,18 euros); ha canviat el fals sostre de l’escola de Garrigàs (31.053,55 euros); ha redistribuït els espais interiors de l’escola Tramuntana de Pont de Molins (25.923,48 euros) i ha reforçat l’enllumenat de les aules de la primera planta de l’escola Tramuntana de Vilanant (4.655,11 euros). A més, també ha arranjat algunes esquerdes que hi havia a l’acabada d’estrenar escola Montserrat Vayreda de Roses, hi ha instal·lat un fals sostre i hi ha reparat els patis de sauló.

Pel que fa als ajuntaments, destaquen inversions com la que ha fet el de Roses, que ha destinat uns 135.000 euros a diverses actuacions. A l’escola Els Grecs hi ha renovat completament el pati, ha pintat fustes interiors, ha reparat el paviment de diferents zones exteriors; a la Vicens Vives hi ha substituït els trams de separació amb l’institut Cap Norfeu i amb el carrer; a la llar d’infants El Cavallet hi ha reformat els vestidors, i a El Franquet hi ha posat gespa artificial a una part del pati.

Per la seva banda, algunes escoles rurals també estrenaran el curs amb novetats. És el cas, per exemple, de Cistella, que ha actualitzat la zona de jocs infantils del pati i ha incorporat l’hora d’acollida de 8 h a 9 h per facilitar la conciliació de la vida familiar amb la vida laboral.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li