L’Alt Empordà serà la més beneficiada en la creacio de noves places de serveis socials

0
610

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha presentat aquest dissabte de forma detallada la programació territorial del seu Departament a les comarques gironines, que de cara al quadrienni 2008-2012 preveu la promoció de fins a 1.100 noves places públiques a la demarcació per atendre la gent gran, les persones amb discapacitats, les persones amb malaltia mental, les drogodependents i les afectades pel VIH. Segons la consellera, l’Alt Empordà concentrarà el 25% d’aquestes noves places públiques, ‘en ser la comarca on tenim més necessitat de cobertura pels seu increment de població i perquè l’oferta pública actual està força per sota dels requisits que demanem’, ha comentat Capdevila. 

‘Així, una de cada quatre noves places públiques que es promouran a la demarcació de Girona en els propers quatre anys es faran en aquesta comarca, concretament seran 254’, ha continuat la consellera d’Acció Social i Ciutadania, que ha afegit que el Baix Empordà (236) i la Selva (225) seran les dues altres comarques gironines més beneficiades. ‘L’Alt, el Baix Empordà i la Selva concentraran el 65% de la nova oferta amb 715 noves places’, ha puntualitzat Capdevila, ‘ja que són les tres comarques on actualment tenim uns nivells de cobertura inferior’. A continuació, se situen el Gironès (118 places), la Garrotxa (53 places), la Cerdanya (49 places), el Pla de l’Estany (41 places) i el Ripollès (28 places).

‘En total, 1.100 noves places i una inversió aproximada de 47 MEUR’, ha comentat Capdevila. Seguidament, la consellera ha volgut destacar que els principals beneficiaris d’aquestes noves places públiques seran la gent gran i les persones amb discapacitat psíquica. Tot i això, la consellera ha volgut destacar l’esforç per ajudar les persones amb malaltia mental. ‘La malaltia mental ha crescut molt en els darrers anys i, fins ara, les persones afectades no s’havien atès com un col·lectiu prioritari’, ha reconegut Capdevila, que ha estat acompanyada pel director dels serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania, Josep Viñas.

Per tal de pal·liar aquesta mancança, les persones amb discapacitat derivada de malaltia mental disposaran de 216 noves places, quasi el 20% del total, i les persones amb discapacitat física, 150 noves places, el 14% del total. Finalment, per atendre les persones amb problemes de drogodependència i les afectades pel VIH-Sida es promouran 46 noves places a la demarcació, 23 places respectivament. ‘I és que per primera vegada el Departament programa places per a les persones amb situació de drogodependència o afectades per la Sida. Actualment ja hi ha algunes places però fins a dia d’avui no formaven part de la programació territorial’, ha assenyalat Capdevila, que ha garantit que amb aquest increment d’un 20% de les places públiques ‘de cara al 2012 totes les comarques gironines superaran la cobertura recomanada pels estàndards europeus, que és del 5%’.

‘A la demarcació de Girona disposem a dia d’avui de 5.389 places públiques. Un cop es completi tot aquest desplegament, sumant les places actuals, les que ja s’estan construint i les que es promouran fins el 2012, a les comarques gironines hi hauran 7.463 places públiques de serveis socials’, ha finalitzat la consellera d’Acció Social i Ciutadania.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li