L’Alt Empordà se situa a l’equador de les comarques més competitives de la província

0
2491

L’Alt Empordà ocupa el quart lloc per darrere del Gironès (54,2 punts i tercera en el global de Catalunya), el Pla de l’Estany (42,8) i la Garrotxa (40,5). Les últimes posicions són ocupades per la Selva (37,9), el Baix Empordà (35,6) i el Ripollès (34,0)


 

L’Alt Empordà se situa a la meitat del rànquing de comarques gironines amb més competitivitat territorial. Així ho assenyala l’Índex elaborat com cada any per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), un estudi fet per la consultora Actíva Prospect que situa el territori amb una puntuació de 39,0 (les comarques són valorades en un índex que oscil·la entre els 0 i els 100 punts).

Des del punt de vista de la demarcació, l’Alt Empordà ocupa el quart lloc per darrere del Gironès (54,2 punts i tercera en el global de Catalunya), el Pla de l’Estany (42,8) i la Garrotxa (40,5). Les últimes posicions són ocupades per la Selva (37,9), el Baix Empordà (35,6) i el Ripollès (34,0).

L’Índex està conformat per 50 indicadors desagregats a escala comarcal i agrupats en 10 dimensions que conformen el model d’anàlisi de la competitivitat comarcal: sostenibilitat social; sostenibilitat mediambiental; qualificació dels recursos humans i els recursos per a l’educació i la formació professional; infraestructures de transport i telecomunicacions; disponibilitat de sòl i espai per a l’activitat econòmica; disponibilitat de pols de desenvolupament i infraestructures; accés als mercats de clients i proveïdors i accés a la informació; volum de mercat i d’activitat; esperit emprenedor i dinamisme empresarial i innovació i desenvolupament tecnològic.

LA DADA. D’entre les 42 comarques estudiades, l’Alt Empordà ocupa el 17è lloc. El Barcelonès, amb 79,2 punts, és el líder destacat de la llista. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li