L’Alt Empordà redueix l’atur un 1,68% durant el març

0
781

La comarca va tancar el mes passat amb 10.211 desocupats, acabant amb set mesos d’augments


Després de set mesos veient com la xifra d’aturats creixia de manera consecutiva, la tendència es va acabar al passat març. Segons dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, al mes passat hi havia un total de 10.211 persones a l’atur, el que suposa un lleu descens de l’1,68% amb relació al febrer, quan hi havia un total de 175 persones més sense feina —10.386 ciutadans, concretament—. Des d’un de vista provincial, la reducció alt-empordanesa és la segona més baixa de la demarcació, ja que només el Gironès (1,50%) ha tingut un canvi menys elevat, molt per lluny, per exemple, del Baix Empordà, que ha vist com la desocupació es reduïa un 5,82%.

En termes interanuals, d’altra banda, es continua fent palès un creixement notori de l’atur. En aquest sentit, la desocupació a la comarca en un any ha crescut en 2.434 persones, el que suposa un augment del 31,30%.

LES DADES, PER POBLES. La tímida davallada de l’atur s’ha notat especialment a Figueres, amb 61 persones menys inscrites a les llistes, i en municipis del litoral com l’Escala (-41), Llançà (-24) o Cadaqués (-20), que han vist com el període de Setmana Santa incrementava el ritme de treball del sector serveis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li