L’Alt Empordà rebrà sis ajuts Leader

0
2576

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar les inversions que generin activitat econòmica a les zones rurals, així com crear i mantenir els llocs de treball, sobretot per als joves


 

El DARP va aprovar la setmana passada subvencionar sis projectes per fomentar el desenvolupament i la diversificació de l’Alt Empordà més rural. Es tracta dels ajuts Leader, que s’emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 i estan gestionats per l’Adrinoc (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya).

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar les inversions que generin activitat econòmica a les zones rurals, així com crear i mantenir els llocs de treball, sobretot per als joves. En aquest sentit, els beneficiaris poden millorar els processos de transformació i comercialització de productes agraris, crear microempreses i pimes, fomentar activitats turístiques, o fer actuacions de conservació i millora del patrimoni rural.

En el cas de l’Alt Empordà, els beneficiaris d’aquesta convocatòria són l’empresa d’arts plàstiques Eskol Arenart, SL (Bàscara), que comprarà maquinària; la veterinària bascarenca Judit Bravo Ruedas, que ampliarà el seu centre; l’Hostal Les Roques (també de Bàscara), que farà obres al restaurant; el càmping Bassegoda (Albanyà), que també farà millores tant al càmping com a l’observatori astronòmic; l’empresa de maquinària industrial Prada Nargesa, SL (Palau de Santa Eulàlia), i la destil·leria d’olis essencials Francesc Catherine Bartlett (Pontós), que també comprarà maquinària.

Com en edicions anteriors, les empreses rebran una subvenció a fons perdut corresponent al 29% de l’import de la inversió. Entre aquests sis projectes, i els altres set gestionats per Adrinoc (a la Garrotxa i a Osona), la dotació total és de 668.642,24 euros. I els ajusts revertiran en una inversió global superior als 2,5 milions d’euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li