L’Alt Empordà prepara el 25-N

0
696

Diversos municipis de la comarca preparen activitats contra la violència masclista al llarg de la setmana


Un any més la comarca es bolca pel 25-N, i confirma una vegada més la voluntat d’entitats, ajuntaments, municipis i associacions de fer visible una de les lacres més vergonyoses de la societat. Creix el nombre de municipis que programen activitats al llarg del dijous, però també augmenta l’oferta d’activitats que es programen gairebé al llarg de tota la setmana.

FIGUERES. Els primers actes es van celebrar ahir a la tarda a la Societat Coral Erato de Figueres amb la I Jornada sobre violències masclistes, «Mirades entrecreuades», que va comptar amb una conferència i una xerrada, abans de la visualització del documental La luz invisible, creat per l’entitat Hèlia Dones. L’acte va cloure amb un col·loqui amb algunes de les protagonistes del documental. Pel proper dijous 25, des de la Regidoria de Drets Civils i Feminismes de Figueres, s’ha organitzat la presentació del projecte Brodant les violències, una cercavila reivindicativa des de la Plaça de l’Ajuntament fins a la Plaça Catalunya que clourà a les 12.30 amb la lectura del manifest i el passi del vídeo Què ens saps de les violències masclistes? A la tarda hi ha programat un taller d’estampació feminista a la plaça de l’ajuntament impulsat per l’Oficina Jove.

LA COMARCA. Un altre indret que avança algun acte és a Sant Pere Pescador, on avui és farà una sessió de contes coeducatius a la biblioteca. El dia 25 es penjarà la bandera al balcó i es realitzaran tallers de coeducació amb famílies a l’escola Llagut, i ja el dissabte al Casal Cultural es farà un taller de benestar emocional i empoderament. A l’Escala els actes es celebraran l’endemà el divendres, 26 de novembre, a l’Alfolí de la Sal, amb una xerrada de sensibilització sobre violències masclistes, a càrrec de La Nut, i un concert a càrrec de l’artista empordanesa Joina. Castelló d’Empúries també ha preparat els actes principals el divendres. A partir de les deu de la nit al Pati del Palau dels Comtes hi haurà les actuacions musicals de JazzWoman i de Vanila. També es projectarà La veu interior, de la Companyia El Paller, i es llegirà un manifest.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li