L’Alt Empordà oferirà una visita virtual de 360 graus a seixanta-cinc monuments

0
833

L’aplicació es posarà en marxa aquest estiu i es complementarà amb peces patrimonials històriques en 3D


El Consell Comarcal i la Diputació de Girona estan portant a terme un projecte per digitalitzar elements culturals de l’Alt Empordà. Actualment s’està desenvolupant una aplicació que permetrà aquest mateix estiu «fer aflorar el patrimoni cultural i posar-lo a disposició d’aquelles persones que visitin el territori, fins i tot quan l’espai es trobi tancat a causa dels horaris», ha explicat el conseller comarcal delegat de turisme, Agustí Badosa.

Actualment s’està realitzant la presa d’imatges de 140 llocs patrimonials, així com l’enregistrament —amb imatges de 360 graus— de 65 visites virtuals, 32 de les quals corresponen a esglésies propietat del Bisbat de Girona. A més, tal i com ha detallat el tècnic responsable del projecte, Joan Pluma, «s’estan digitalitzant quadres i fotos històriques que serviran per explicar la història de l’espai, i també textos literaris d’autors que hi estiguin vinculats».

TECNOLOGIA. Des de fa setmanes l’empresa Culturannia SL està enregistrant i digitalitzant les imatges. El seu responsable, Joel Colomer, n’ha explicat el procés: «Consta de dos àmbits d’actuació. El primer d’ells és la reproducció de l’interior de l’espai a través de fotografies que ofereixen una panoràmica de 360 graus, i d’altra banda també hi ha la reproducció en format 3D d’un seguit de peces que actualment es troben al museu. El visitant podrà veure l’edifici i també aquestes peces que físicament no hi són, acompanyades d’una descripció». Tant els textos com els àudios que es trobaran a dins de l’aplicació s’oferiran en català, castellà, anglès i francès.

PORTA OBERTA. Tot i la seva posada en marxa entre finals de juny i mitjans de juliol, l’aplicació no estarà «tancada», ja que s’ha creat de forma que permet incorporar nous elements i actualitzar la informació dels ja existents. El projecte inclou la participació de vuit comarques de la Diputació de Girona, tot i que a hores d’ara només quatre han iniciat els treballs per oferir visites guiades virtuals.

Aquest projectes està cofinançat per la Diputació de Girona i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc dels projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li