L’Alt Empordà i França tindran noves connexions amb bus el 2021

0
1107

Des de Figueres hi haurà dues línies intermodals amb Arles i Perpinyà


Pren forma el projecte de mobilitat per millorar la connexió transfronterera. El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha anunciat oficialment que s’abordaran quatre eixos que es posaran en servei entre finals d’aquest any i principis del 2021. Dos d’aquests corredors connectaran l’Alt Empordà amb França. Ara, l’objectiu és definir les línies d’autobús, amb els seus recorreguts, punts de parada i horaris per coordinar-los amb altres modes de transport públic i sostenible. La iniciativa s’emmarca en el projecte europeu Connect.

La intermodalitat amb Perpinyà es produirà via Figueres, la Jonquera, els Límits i el Voló. Pel que fa a la connexió intermodal amb Arles i Perpinyà, aquesta es farà efectiva a través de Figueres, Maçanet de Cabrenys, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans.

A banda dels dos eixos en territori empordanès hi ha previst el que connectarà municipis com Camprodón, Molló i Prats de Molló amb Arles, Perpinyà i Ripoll. L’altre eix de mobilitat amb transport públic serà el de la connexió transfronterera amb l’hospital de la Cerdanya.

CONNECT. Generalitat, la Regió d’Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals s’han associat en el projecte europeu Connect, finançat en un 65% amb ajuts Feder. El lema del projecte és «Unim persones, eixamplem horitzons», i per això es volen implementar noves rutes de bus per afavorir la mobilitat entre els municipis i les regions, i facilitar el veïnatge a totes dues bandes. Es tracta d’eliminar l’anomenat efecte frontera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li