L’Alt Empordà fa Via

0
928

Més de 54.000 persones van encadenar dimecres el tram altempordanès de la Via Catalana per la Independència. Organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana -que va comptar amb centenars de col·laboradors d’arreu del territori-, la gran cadena humana va enllaçar el Pertús amb Vinaòs (País Valencià) i va superar les expectatives de participació. En total, es va allargar 400 quilòmetres, 45 dels quals van transcórrer per l’Alt Empordà.
Amb el groc com a color predominant (a part de les samarretes comercialitzades per a l’ocasió, també se’n van veure moltes de dissenyades especialment per l’Alt Empordà, així com les que es van vendre l’any passat després del foc, segones equipacions del Barça o anti-retallades), a mig matí es van començar a omplir els 89 trams de la comarca (del 663 al 722). Hi havia altempordanesos d’arreu, però també gent que, carregada d’estelades i il·lusions, havia vingut de tot Catalunya (l’Alt Empordà va rebre centenars d’autocars de comarques com Osona, la Garrotxa, el Vallès o el Bages, entre altres). Els diversos pobles per on va transcórrer la cadena van organtizar dinars populars i activitats d’allò més variades. I els mateixos participants van portar a la Via la cultura tradicional catalana en tots els seus exponents (hi va haver gegants, castellers, grallers i timbalers, diables, sardanistes, danses…).
Els dos punts més destacats van ser, sens dubte, Figueres i el Pertús. A la capital, 200 membres de l’esbart Mediterrània Dansa i del grup de teatre A Mossegades hi van representar una actuació inspirada en els rellotges tous de Salvador Dalí, just al costat del museu. I al Pertús, els 2000 participants de la Catalunya Nord van superar de llarg els 1.200 que s’hi havien inscrit i van permetre endinsar la cadena cap a la carretera del Voló.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li