L’Alt Empordà és la comarca gironina que al 2013 va generar més residus per càpita

0
761

L’Alt Empordà és la comarca que genera més residus per càpita de la demarcació: l’any passat cada habitant va produir, de mitjana, 765,48 kg de brossa o, el que és el mateix, 2,10 kg diaris. Això supera de llarg la mitjana catalana, que és d’1,30 quilos diaris per habitant, tot i que val a dir que el Gironès i el Pla de l’Estany són les dues úniques comarques que no la sobrepassen.
D’aquests 765,5 kg que va generar cada altempordanès -de mitjana-, 271,3 (és a dir, el 35,44%) van ser recollits selectivament (recollida selectiva bruta), mentre que 494,2 (el 64,6%) es van gestionar com a fracció resta. Pel que fa a la taxa de recollida selectiva neta (no s’hi inclouen els residus impropis que hi ha a cada fracció que es recull), l’Alt Empordà va ocupar el cinquè lloc del rànquing gironí, amb un percentatge del 27,74%. Però va ser la comarca amb uns valors absoluts més baixos: 91,76 kg anuals per habitant.
Aquests són els principals indicadors que s’extreuen del balanç estadístic del 2013, fet públic la setmana passada per l’Agència de Residus de Catalunya. Les dades també indiquen que, dels quasi 92 kg de material reciclat, el gruix més important va ser paper (34,77 kg/hab/any) i vidre (32,35 kg/hab/any), mentre que 13,82 kg més van ser de fracció orgànica (FORM) i autocompostatge, i 10,82 kg, d’envasos. En aquest sentit, cal destacar que l’Alt Empordà és la comarca amb l’índex de reciclatge de paper i cartró més elevat de la demarcació, i també la que va recollir més residus com a fracció resta. Però per contra, és la que va reciclar menys envasos lleugers i fracció orgànica (en aquest cas, amb molta diferència).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li