L’Alt Empordà continua sent la comarca amb més població estrangera: el 25,45%

0
1004

El nombre d’estrangers que viuen a l’Alt Empordà s’ha reduït un 4,7%, i ja fa tres anys consecutius que va a la baixa. Segons l’última actualització del padró feta pública la setmana passada per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), a 1 de gener del 2015 hi havia 139.838 persones censades a la comarca, 35.584 de les quals eren immigrants. Això representa que el percentatge de població no espanyola que viu aquí és el més baix des del 2007. Però, tot i així, l’Alt Empordà continua sent la comarca amb més percentatge de població estrangera (25,45%), més de deu punts per sobre de la mitjana catalana (13,7%).
Segons fonts de l’Idescat, aquestes variacions es deuen a la variació dels fluxos migratoris, però també a l’evolució del creixement vegetatiu d’aquest col·lectiu i al procés d’adquisició de la nacionalitat espanyola.
Seguint la tendència dels anys anteriors, el major percentatge de persones foranes tenen entre 30 i 39 anys, i majoritàriament procedeixen de la resta d’Europa i de l’Àfrica. Aprofundint una mica en aquest sentit, a l’Alt Empordà hi viuen persones nascudes en un centenar de països. La nacionalitat majoritària és, amb diferència, la marroquina (ho són el 31% dels immigrants); tot i que el nombre de marroquins ha baixat (un3%) per primer cop des que es tenen dades (les primeres són del 2000). I tal com es pot observar al llistat de dalt, la distribució de nacionalitats manté una tònica similar a la d’anys anteriors, i els francesos, els romanesos i els alemanys segueixen els marroquins.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li