L’Alt Empordà clou el mes d’agost amb 6.854 desocupats

0
944

La comarca no tancava un mes amb menys de 7.000 aturats des del setembre de l’any 2019


La xifra de la desocupació a l’Alt Empordà va registrar el passat agost el sisè descens consecutiu, després que el mes abaixés la persiana amb un total de 6.854 persones sense feina, el que suposa un descens del 13,53% amb relació al juliol, quan hi havia un total de 285 persones més sense feina —7.139 ciutadans, concretament—.

En termes interanuals, d’altra banda, la tendència de la desocupació manté la seva tendència a la baixa. En aquest cas, l’atur a la comarca alt-empordanesa, en un any, s’ha reduït en 1.226 persones, tenint en compte que ara fa just un any hi havia 8.080 veïns i veïnes sense feina.

LES DADES, PER MUNICIPIS. La baixada de l’atur s’ha notat especialment a la capital, Figueres, amb 165 persones menys inscrites a les llistes, més de la meitat de les registrades al territori. També s’ha fet evident a municipis com Roses (-55) o Castelló d’Empúries (-31).

DEMARCACIÓ GIRONINA. D’altra banda, i en àmbit provincial, les comarques gironines van encapçalar novament el descens de l’atur a Catalunya. En aquest sentit, la demarcació va veure com la taxa de desocupats es reduïa fins a un 10,7% —4.428 treballadors i treballadores.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li