L’Alt Empordà clou el juliol amb un 3,15% menys d’atur

0
1736

La comarca va tancar el mes passat amb 6.333 persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya


 

La taxa d’atur a la comarca alt-empordanesa va cloure el mes de juliol amb una nova reducció de la desocupació, la setena consecutiva. En concret, i segons les dades proporcionades pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el territori va tancar el mes passat amb un total de 6.333 persones registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una xifra que significa una reducció del 3,15% respecte al mes de juny d’enguany, quan hi havia 206 desocupats més (6.539 persones sense feina). Percentualment, la reducció de l’atur a la zona alt-empordanesa és la davallada més notòria d’entre les comarques de la demarcació gironina.

En termes interanuals, per la seva banda, les informacions provinents del Ministeri indiquen que hi ha hagut una davallada de l’atur del 3,67%: en aquest sentit, les llistes d’aturats s’han reduït en 241 persones, atès que fa un any hi havia un total de 6.574 desocupats al territori.

REGISTRES PROVINCIALS. En relació amb l’atur a les comarques de Girona, aquest es va situar al juliol en 31.828 persones, el que representa 471 persones menys respecte el juny (-1,46%). Amb aquest descens, el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya encadena ja un total de sis mesos consecutius de caigudes.

En concret, la xifra d’aturats és la més baixa des de l’agost del 2008 (29.813) i la caiguda de l’atur de 471 persones és la més moderada en un mes de juliol des del 2009, quan l’atur va pujar de 117 persones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li