L’Alt Empordà clou el febrer amb 143 aturats menys

0
1576

En termes interanuals, la taxa de desocupats a la comarca s’ha reduït un 2,61% en un any


 

La taxa d’atur a la comarca de l’Alt Empordà va protagonitzar el febrer la segona reducció de manera consecutiva. Segons les dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el territori va tancar el mes passat amb un total de 8.880 persones registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una xifra que representa una reducció de l’1,58% respecte al mes de gener, quan hi havia 143 desocupats més (9.023 persones).

D’altra banda, on també s’ha registrat una reducció és en termes interanuals, ja que les dades remarquen que la taxa d’atur a la comarca alt-empordanesa ha viscut una davallada del 2,61% respecte al mes de febrer de l’exercici passat: concretament, les llistes de desocupats s’han reduït en 238 persones, tenint en compte que fa un any hi havia un total de 9.118 aturats al territori.

La baixada de l’atur s’ha fet palpable sobretot a Roses, on el febrer ha abaixat la persiana amb 55 persones menys inscrites a les llistes del SOC. Altres reduccions significatives s’han registrat a Figueres (-27), Cadaqués (-12) o l’Escala (-9).

REGISTRES PROVINCIALS. Des de la perspectiva provincial, el nombre de persones sense feina al febrer es va situar en 41.401 persones, cosa que representa 578 desocupats menys que al gener, és a dir, un 1,38% menys. En relació amb el febrer de l’any passat, els aturats a les comarques gironines cauen a 3.050 persones, el 6,86% menys, amb la qual cosa s’encadenen 55 mesos de taxes interanuals a la baixa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li