L’Alt Empordà, al capdavant de víctimes mortals a la carretera

0
635

La comarca va ser la segona demarcació amb més morts per accidents de trànsit; se’n van registrar vuit


El 2021 es va tancar a l’Alt Empordà amb vuit víctimes mortals per accidents de trànsit. Això situa la comarca com a segona amb més morts en sinistres viaris de tota la demarcació. L’increment respecte del 2019 va ser d’un 33,3%, aquell any es van registrar sis morts a les carreteres de la comarca.

El Gironès és la zona que concentra més víctimes mortals, un total de deu, seguida de les vuit de l’Alt Empordà, i del Baix Empordà i de la Selva, amb sis cadascuna.

De les 33 víctimes mortals registrades el 2021 a les carreteres gironines, dotze van ser als mesos de juliol i agost (sis en cadascun d’aquests mesos), i la resta van quedar repartides al llarg de l’any, en què destaquen les quatre del mes d’octubre.

Quant a vies, convé assenyalar que l’AP-7, amb cinc víctimes mortals el 2021 a Girona, seguida de l’N-II, la C-31 i la C-63, on hi va haver quatre morts en cadascuna d’elles, són les que concentren una mortalitat més elevada. Després, la mortalitat es dispersa en diferents ubicacions.

Altres dades significatives i també preocupants són el tipus de víctimes mortals a les carreteres i l’autopista de la demarcació: vuit motoristes, quatre vianants i dos ciclistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li