L’Alfolí de la Sal mostra dibuixos inèdits de Rafel Ramis

0
1669

L’Ajuntament va rebre el llegat del pintor escalenc gràcies a una donació de la seva vídua pocs anys després de la seva mort


 

L’Alfolí de la Sal, de l’Escala, exposa aquests dies diversos dibuixos i pintures inèdits del pintor escalenc Rafel Ramis (1912-1991). El llegat de l’artista el va donar la seva vídua a l’Ajuntament del municipi pocs anys després que aquest morís, i inclou un centenar d’olis i un miler de dibuixos, entre els quals hi ha aquarel·les, gravats i caricatures, així com la que va ser la seva casa-taller. Un dels grans valors del fons municipal és que permet repassar tota la trajectòria vital de l’artista, des de la seva infantesa i la seva vellesa a l’Escala, passant per la joventut i l’etapa de formació a Barcelona i el període en què va viure a Sud-Amèrica.

L’exposició, que es va inaugurar divendres amb una xerrada de la historiadora de l’art Mariona Seguranyes, ocupa tres sales de la planta baixa de l’Alfolí de la Sal: en una s’hi fa un repàs de la trajectòria vital del pintor a través dels diversos gèneres i tècniques que va utilitzar, i en l’altra hi ha les seves populars marines. A la darrera sala s’hi poden veure alguns dibuixos.

Ramis aporta a l’art contemporani una visió del paisatge empordanès emotiva i expressiva. La seva obra rep influències postimpressionistes, i la temàtica i gèneres són heterogenis. Pel que fa a les tècniques, en destaquen l’oli i l’aquarel·la.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li