L’Alberada inicia l’edició més íntima

0
1020

La marxa organitzada pel Centre Excursionista Empordanès, que celebra la 36a edició, s’adapta a la Covid


 

La crisi sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a reinventar el format de l’Alberada, una de les marxes més icòniques de l’Alt Empordà, que enguany no es podrà celebrar com de costum, amb el tradicional col·lectiu de participants conglomerats, tot i que mantindrà la seva raó de ser completament intacta: promocionar i donar a conèixer, així com recordar, indrets amb patrimoni cultural i natural de gran valor.

En aquest sentit, el Centre Excursionista Empordanès, l’entitat organitzadora de l’activitat, proposa una 36a edició de l’Alberada adaptada al context pandèmic d’aquestes setmanes, i això es tradueix en una ruta circular que neix des del Mas Ventós, al Port de la Selva, que es pot realitzar lliurement i que és accessible per a tots els públics. Durant el camí, els participants passaran per un entorn molt característic de la contrada, amb masos, barraques de pedra seca, dòlmens o petites gorgues, per tal de resseguir un recorregut que es presenta assequible: al voltant de 10 quilòmetres de distància i 400 metres de desnivell positiu i negatiu.

RECORREGUT A PUNT. Des de fa dies diferents voluntaris del CEE han anat realitzant tasques de neteja i recuperació dels camins de l’Alberada, que des del passat dissabte, 23 d’octubre, ja ha vist passar els primers excursionistes d’enguany. L’activitat romandrà oberta fins al 22 de novembre i es pot fer de manera totalment gratuïta.

L’organització recomana que els participants mirin bé el recorregut sobre el plànol, que utilitzin el track de la ruta que posen a disposició dels caminants i que consultin el dossier de l’Alberada 2020, que brinda tota la informació vinculada amb el patrimoni que es pot trobar al llarg de la sortida. Tota aquesta informació es pot trobar a la pàgina web del club excursionista: www.cee.cat.

DIFUSIÓ A LES XARXES. D’altra banda, des del CEE conviden tots els participants a penjar fotografies de la seva excursió a les xarxes socials, així com compartir-les amb l’usuari de l’entitat –@ceempordanes– i utilitzar les etiquetes especials creades per aquesta edició: #jofaigalberada i #alberada2020. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li