L’Ajuntament posarà a lloguer social 12 pisos per a joves empadronats a la ciutat

0
660

El consistori els va adquirir a mitjans de l’any passat a través del dret de tempteig i retracte i per un cost de prop de 800.000 euros


L’Ajuntament de Figueres destinarà 12 pisos que ha comprat a una entitat bancària i els destinarà al lloguer per a joves a preus assequibles. El consistori els va adquirir a mitjans de l’any passat a través del dret de tempteig i retracte i per un cost de prop de 800.000 euros.

L’edifici havia estat objecte d’ocupacions i el banc va haver de reformar els pisos per poder-los posar la mercat. L’equip de govern va portar al ple d’aquest dilluns les bases reguladores per poder optar als habitatges en règim de lloguer. Els requisits: tenir entre 18 i 30 anys, estar empadronat a la ciutat des de fa almenys cinc anys i tenir rendes d’entre 13.510 i 23.642 euros per aspirant.

Garantir l’accés a l’habitatge als joves i permetre que es puguin emancipar. Aquest és l’objectiu que persegueix la mesura que posa en marxa l’Ajuntament de Figueres. La intenció és que els tràmits durin uns sis mesos i que, a partir d’aleshores, es pugui posar en marxa la maquinària perquè els interessats s’hi puguin presentar.

Els contractes tindran una durada de cinc anys i els preus aniran des del 220 euros (per un pis d’una habitació) als 300, per un de tres. A banda d’aquesta línia, l’Ajuntament també està treballant amb Incasòl per aconseguir més habitatge públic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li