L’Ajuntament negocia per evitar una nova vaga d’escombraries

0
601

Els sindicats majoritaris d’Ecoserveis i la UTE que gestiona els parcs i jardins (CCOO i Co.bas) han entrat a Treball la convocatòria que, si no s’arriba a un acord, començarà el 9 de desembre amb caràcter indefinit


L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, assegura que negociaran «fins l’últim minut» per evitar la vaga d’escombraries convocada a la ciutat. El proper 2 de desembre es preveu celebrar una taula de conciliació, però Lladó ja ha avançat que treballen per tenir un Nadal «tranquil». A més, recorda que «perquè es pugui produir una vaga hi ha d’haver causes laborals».

Els sindicats majoritaris d’Ecoserveis i la UTE que gestiona els parcs i jardins (CCOO i Co.bas) han entrat a Treball la convocatòria que, si no s’arriba a un acord, començarà el 9 de desembre amb caràcter indefinit. L’empresa mixta Ecoserveis gestiona el servei de recollida d’escombraries, la deixalleria municipal, la neteja viària i l’enllumenat públic en el marc d’una pròrroga del contracte. Tal com ja ha explicat HORA NOVA, l’Ajuntament espera resoldre el nou contracte l’any que ve, però estudia la possibilitat de municipalitzar —a través de l’empresa pública Fisersa— la neteja viària. Com a primer pas, al ple de principis de mes va aprovar una modificació extraordinària de crèdit per dotar una partida d’1,5 milions d’euros a la compra de maquinària per a aquest servei. També està previst aprovar la municipalització de l’enllumenat públic el ple del mes que ve. Aquests canvis que, segons fonts dels sindicats, busquen la «separació» dels treballadors, són l’arrel del conflicte, juntament amb la negativa de subrogar els empleats de parcs i jardins. També reivindiquen que tots els treballadors tinguin «les mateixes condicions laborals».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li