L’Ajuntament ‘legalitza’ les pintades de grafits als carrers i places de la ciutat

0
620

L’Ajuntament de Figueres va aprovar, durant el ple ordinari d’abril celebrat ahir a la nit, un reglament per regular la presència de grafits a la via pública. Es tracta d’una normativa que aporta una concepció actual de les pintades artístiques a la via pública i que s’ha considerat molt innovadora, segons fonts municipals.
La norma, treballada des de l’àrea de Joventut i directament amb associacions vinculades a aquesta forma d’expressió gràfica, té com a objectius “facilitar els canals d’expressió als joves interessats en la pràctica del grafit, normalitzar la seva pràctica perquè sigui visible, acceptada i adaptada a la normativa vigent; i, també, establir un pont de diàleg permanent entre l’administració local i les noves tendències que interessen als joves”.
El reglament defineix com a grafit o pintada “aquella tècnica pictòrica consistent en l’aerografiat amb pots de pintura a pressió (spray) que, a efectes del present document, es practica sobre element de l’entorn urbà”. Les persones físiques que els vulguin fer són els peticionaris i responsables.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li