L’Ajuntament ja té més eines per actuar contra els locals conflictius de la ciutat

0
1450

El Ple dona llum verda a l’expedient perquè Figueres assumeixi unes funcions que ara són a mans de la Generalitat


 

Després de diversos intents, l’Ajuntament de Figueres va aprovar en el Ple de dijous passat assumir les competències d’inspecció i sanció dels establiments oberts al públic, espectacles públics i activitats recreatives. Es tracta d’unes funcions que estan en mans de la Generalitat i que afecten locals sotmesos a llicències municipals. Fins ara el consistori només podia actuar en qüestions tècniques dels locals o si s’adapten a la normativa en qüestió d’accessos, banys o cartells. Quan l’expedient ja arribi a la fase final de la tramitació la Guàrdia Urbana podrà fer inspeccions a l’interior dels locals i sancionar-los per temes com l’aforament, el consum de drogues i tabac o la venda d’alcohol a menors. L’Ajuntament tindrà competències per, si cal, tancar aquests establiments.

En el Ple, el suport de l’oposició a assumir més competències per fer les inspeccions va ser pràcticament unànime. Només hi va haver retrets per no haver tirat endavant la mesura i des dels cupaires _que es van abstenir_ van demanar fer controls a tots els establiments per no criminalitzar només una part de la població. És a dir, sí a fer controls on es consumeix marihuana, però també on hi corre cocaïna.

La proposta aprovada finalment per ple ja es va començar a tramitar el 2017 però diverses vegades es va haver de retirar el dossier per problemes de procediment. Hi havia discrepàncies jurídiques i de forma des dels serveis de la Generalitat.

Amb les noves mesures, l’alcalde, Jordi Masquef, va assegurar fa dies que es podrà actuar amb més «contundència» contra els locals problemàtics que generen problemes de convivència als veïns i als comerciants. Masquef ho va dir quan va anunciar el pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat que està en marxa des de fa setmanes i que continua vigent. En els diferents dispositius que s’han dut a terme en les darreres setmanes el consistori només podia fer actuacions de disciplina urbanística i la Guàrdia Urbana podia aixecar actes per tinença de drogues a l’exterior. Això no era prou greu per clausurar els locals, però ara ja hi haurà més eines per fer-ho.

CULUBRET. En el Ple hi van assistir els veïns del Culubret que es van manifestar pels talls de llum el passat 12 de gener. L’alcalde va llegir una carta amb les seves peticions i es va comprometre a crear una comissió específica per resoldre el conflicte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li