L’Ajuntament haurà de pagar 1.000 euros a un policia condecorat

0
1372

El guardó se li va atorgar pels 30 anys que feia que l’agent treballava al cos i tenia la compensació econòmica associada, però el consistori es va negar a donar-li basant-se en un decret d’alcaldia


 

El jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha condemnat l’Ajuntament de Figueres a pagar 1.000 euros de premi a un policia local a qui va concedir una medalla d’or. El guardó se li va atorgar pels 30 anys que feia que l’agent treballava al cos i tenia la compensació econòmica associada, però el consistori es va negar a donar-li basant-se en un decret d’alcaldia. Ara, però, la interlocutòria obliga l’equip de govern a atorgar els 1.000 euros i a fer-se càrrec de les costes. El magistrat argumenta que l’actitud de l’Ajuntament «vulnera el dret a la igualtat i a la no discriminació», ja que fins aleshores havien pagat a tots els agents que complien 30 anys de servei.

Des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) celebren la decisió judicial i esperen que «marqui un precedent» perquè el consistori «deixi l’actitud dictatorial» que té. «Només demanem que l’Ajuntament compleixi amb el que està establert», assegura el president del CSIF a Girona, Rafa Sánchez. I avança que hi ha un altre cas «calcat» que també està en tràmits judicials. A més, recorda que fa pocs dies una altra sentència ja va condemnar l’Ajuntament de Figueres a pagar el sou complet a tres agents policials en pràctiques. En aquell cas, els denunciants van anar a judici després que el consistori els abonés només el sou base (611,31 euros), i la resolució obliga l’Ajuntament a pagar-los més de 19.000 euros.

En aquest sentit, Sánchez demana que es torni a la mesa de negociació i que no es continuï anant als tribunals per aquests temes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li