L’Ajuntament haurà d’aplicar un pla de sanejament durant tres anys

0
723

El regidor d’Hisenda, Albert Ollé, va deixar clar que, amb les xifres actuals, l’Ajuntament de Figueres haurà d’aplicar un pla de sanejament a partir del proper mandat. “Es tracta de continuar amb les mesures de contenció que ja vàrem iniciar l’exercici passat i que s’hauran d’ampliar. En els propers quatre anys es podrà eixugar aquest dèficit i es pot arribar tranquil·lament al 2014 amb un pressupost equilibrat, de dèficit zero”, assenyalà.
Quines són aquestes mesures? Ollé va ensenyar als periodistes un document de vuit pàgines molt denses en què s’assenyalen un conjunt d’actuacions a emprendre durant els propers exercicis. “Aquest 2011 ja s’ha previst un estalvi d’1,8 milions d’euros i les tisorades a aplicar s’hauran d’analitzar cas per cas, àrea per àrea, des de la serenor i la prudència”, va afegir. Malgrat tot, el regidor considera que en el proper mandat hi ha marge suficient per destinar uns 20 milions d’euros a inversions municipals.
L’informe de l’interventor municipal, assenyala un resultat pressupostari negatiu de vuit milions d’euros de l’exercici del 2010 perquè hi inclou despeses realitzades sense consignació pressupostària, que el Govern computa per al 2011, juntament amb interessos i amortitzacions, entre altres conceptes. Per als responsables polítics, el dèficit real de l’Ajuntament és el romanent negatiu de tresoreria, xifrat a l’entorn dels cinc milions d’euros, però el PSC ja ha fet públic un comunicat en el qual discrepa d’aquesta apreciació i es decanta per la tesi de l’interventor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li