L’Ajuntament de Figueres ja gestiona un parc d’habitatges amb gairebé 200 pisos

0
686

Aquest mes s’ha aprovat un nou conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per poder gestionar 32 pisos més


El parc d’habitatge gestionat per l’Ajuntament de Figueres ha passat dels 44 pisos als gairebé 200 en només 3 anys. Ho va avançar l’alcaldessa, Agnès Lladó, durant el ple ordinari d’aquest mes de maig, a instàncies d’una pregunta que li va fer el regidor de Junts per Figueres Manel Rodríguez. I el regidor d’Habitatge, Jose Castellón, va matisar: «Hem passat ja dels 150 pisos. Estem a prop dels 200, que era l’objectiu que ens vam fixar a principis de mandat». A més, «aquests dies s’han presentat set persones més per a la rehabilitació de pisos perquè també hi puguin entrar com a lloguer social», va avançar l’edil. Una opció subvencionada pel consistori per fomentar l’emancipació dels joves de la ciutat.

Precisament l’ordre del dia del ple incloïa diversos punts relacionats amb l’habitatge. D’una banda, es va aprovar el dictamen relatiu a reiterar i confirmar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que l’Ajuntament està interessat a adquirir l’habitatge situat al carrer Verge número 5, 3r D. Una transacció que arribarà després d’haver comprat, també, els baixos de l’immoble que hi ha al número 9 del carrer Caserna.

D’altra banda, es va aprovar un altre dictamen per convalidar la despesa i aprovar un nou conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la cessió de la gestió d’ús de 32 habitatges de titularitat pública ara administrats per l’Agència. I la corporació també va sol·licitar l’adscripció a l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona. Es tracta d’un organisme creat el juny del 2018 pel Col·legi d’Arquitectes de la Demarcació de Girona, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Girona, i el Gremi de Promotors i Constructors d’Edificis de Girona.

EL RAMPELL, MÉS SEGUR. Paral·lelament, la sessió també va servir per fer balanç de les Fires i Festes de la Santa Creu 2022. A instàncies d’una pregunta que va formular el regidor no adscrit Carles Arbolí, l’alcaldessa, Agnès Lladó, va assegurar que és molt satisfactori. «Sempre hi ha coses que s’han de gestionar, l’excel·lència no existeix i segur que hi ha coses a millorar. Però creiem que la valoració és positiva en tots els àmbits», va dir Lladó.

Segons els cossos de seguretat que operen a la ciutat, el nou espai El Rampell és «molt més segur», i des del govern també lloen que és «més accessible, més còmode i amable, i ens ha permès recuperar públics que feia molt de temps que a la ciutat de Figueres no gaudien de les festes majors».

Això no obstant, tant Arbolí com la regidora de Cs Elisabet Guillén van recordar que també hi ha hagut queixes ciutadanes. «S’hauria de fer una regulació més ferma dels horaris d’alguns concerts. La pandèmia de la covid ens ha portat a avançar molts horaris d’activitats lúdiques i festives nocturnes, i pensem que també s’hauria d’extrapolar per evitar que hi pugui haver molèsties als veïnats», va dir Arbolí. I Guillén va afegir: «Hi ha persones que treballen a fora de Figueres, que matinen, i que els ha sigut molt difícil poder dormir aquestes nits d’actuacions al mig de la ciutat, i poder anar a treballar descansats».

Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa va admetre que sobretot a la primera nit del Rampell hi va haver «unes distorsions importants», però va assegurar que «de mica en mica això es va anar modulant» i es va anar «trobant l’equilibri» necessari entre el lleure i el descans.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li