L’Ajuntament adjudica 25 parcel·les per a horts urbans

0
635

Els espais són per a persones de més de 60 anys, aturats, veïnat i també per a entitats i centres educatius


La setmana passada va tenir lloc a l’Ajuntament de Figueres el sorteig públic de les concessions de les 25 parcel·les municipals d’horts urbans. Aquests espais, situats a la Closa de la Rasa, al barri de la Marca de l’Ham, es podran fer servir els pròxims quatre anys.

L’objectiu és incentivar l’agricultura ecològica a la ciutat i empo­derar diferents col·lectius. Tres parcel·les es destinaran a entitats de la ciutat sense ànim de lucre, una a centres educatius, set a persones de més de 60 anys, set a persones en situació d’atur i set més a la resta de veïns.

Pel que fa als requisits per a les entitats, hauran d’estar inscrites en el registre municipal d’entitats i associacions de l’Ajuntament de Figueres i tenir entre els seus objectius la naturalesa pedagògica, terapèutica o d’inserció social. Els centres educatius han d’estar ubicats a la ciutat i han de ser públics. Ambdós grups han de presentar un projecte de gestió de l’hort per als propers quatre anys.

D’altra banda, les persones que fan la sol·licitud a títol individual no poden tenir cap hort en propietat o arrendament i han d’estar empadronades a Figueres com a mínim un any abans de la data de publicació de la convocatòria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li