L’Agenda Urbana F30 buscarà una estratègia conjunta per als plans de futur de la ciutat

0
606

El procés vol comptar amb la participació de la ciutadania i ho farà amb grups de treball sectorials que puguin col·laborar en proposar iniciatives


Figueres va presentar, divendres passat, el projecte Agenda Urbana F30. Aquesta iniciativa pretén ser el full de ruta per encara la transformació econòmica, social, ambiental i urbanística de la ciutat.

L’Agenda Urbana F30 ha utilitzat com a guia agendes urbanes de l’ONU, de la Unió Europea, d’Espanya i de Catalunya i en especial, l’Agenda 2030 de l’ONU. Totes aquestes tenen com a objectiu construir ciutats més sostenibles i resilients als canvis socials, econòmics i ambientals. A més, es tracta d’incorporar en una estratègia única tots els plans estratègics que actualment desenvolupen diferents àrees com el POUM, el Pla de turisme, el Pla d’habitatge o el de transició energètica, entre altres.

El procés vol comptar amb la participació de la ciutadania i ho farà amb grups de treball sectorials que puguin col·laborar en proposar iniciatives. Paral·lelament es farà una enquesta oberta a tota la ciutadania de Figueres, perquè entre tots es decideixi la direcció del projecte. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va destacar: «Fa temps que Figueres demanda repensar-se, i aquesta és una oportunitat per fer-ho amb la ciutadania, tenint en compte els objectius de sostenibilitat i l’oportunitat de captar fons Next Generation que ens ajudin a aquesta transformació».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li