L’AECC va fer més de mil visites a afectats de càncer el 2016

0
1536

Dijous hi haurà la recaptació anual que recull fons per donar serveis diversos a malalts i familiars


 

Coincidint amb l’arribada de la nova col·lecta anual de l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer s’han fet públiques les dades amb el serveis oferts durant el 2016 a l’Hospital de Figueres i altres punts de la comarca. Es tracta d’accions adreçades a malalts i als seus familiars.

Durant l’any passat a l’Hospital de Figueres, el departament de Psicologia va atendre 25 casos, que corresponen a 19 pacients i 6 familiars. Això és tradueix en un total de 74 visites. D’altra banda, el departament de Voluntariat va donar suport a 78 persones a l’Hospital de Figueres i a 11 al Sociosanitari Bernat Jaume. Això va suposar 686 i 264 visites respectivament. A través del departament d’Assistència Social es va ajudar quatre famílies i es van donar vuit ajuts econòmics. Pel que fa a la prevenció s’han realitzat diverses xerrades dels programes que es duen a terme. Al CEIP Sol i Vent de Vilafant els alumnes de 6è de primària van participar en el programa Actúa contra el Càncer; els de Quart en El Bosc Encantat i els de Segon de primària en el programa Menjar bé és divertit. En un altra acció adreçada a escolars, els alumnes de 6è del CEIP Empúries de l’Escala van rebre informació sobre la protecció solar.

En el global de les comarques de Girona, la recaptació en la postulació anual va permetre fer 2.900 sessions a malalts i familiars a través de serveis de psicologia, fisioteràpia i logopèdia. També es van realitzar prop de 5.800 visites dels voluntaris de missió _principalment als hospitals_ per edaucar els nens i finançar la investigació oncològica.

Per a la pròxima postulació anual hi haurà set punts a Figueres per fer les aportacions. Són els següents: Placeta baixa de la Rambla, Banc Santander a la Rambla, plaça de l’Ajuntament, plaça Catalunya, Mossèn Cinto Verdaguer, Pep Ventura i Notari Salvador Dalí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li