L’adeu a la Marta

0
1443

La Marta ens fa un Santi Vila. L’alcalde de nou abandona la ciutat per un cĂ rrec mĂ©s alt al govern. Segur que professionalment Ă©s bo per a ella, i en aquest sentit la felicitem i li desitgem el millor, però on deixa això la seva credibilitat? Aquell llibre que ens va vendre, tots aquells projectes, aquell doneu-me una mica mĂ©s de temps perquè amb un mandat no en farĂ© prou… És que l’alcaldia de Figueres no tĂ© cap valor per si mateixa? NomĂ©s serveix com a palanca per promocionar-se i aconseguir un ascens? Tan poc comptem els figuerencs pel PDeCAT (abans CiU)? (ho dic perquè els dos alcaldes que ho han fet sĂłn del mateix partit). A les properes eleccions de l’any vinent haurem de demanar algun tipus de compromĂ­s als candidats, que mirin per la ciutat abans de mirar per ells, no ens podem trobar en una crisi de successiĂł cada dos per tres.

És hora de fer balanç, d’analitzar com deixa la ciutat qui marxa. Clarament, deixa Figueres molt pitjor de com la va trobar, amb un grau màxim d’incivisme i d’inseguretat, sense resoldre els problemes dels barris, en ple conflicte amb els treballadors, sense haver tancat res important. En resum, ho deixa tot empantanegat. I el més cridaner, se’n va a un any de les eleccions, on s’espera una davallada del seu partit. Que ella repetís era la millor carta que tenia el PDeCAT. Com he llegit en algun lloc, més que un ascens és una fuga.

Si tingués resolta la successió, marxaria l’endemà mateix. Això demostra, un cop més, que no compta amb un gran equip al darrere. Ha governat només amb cinc, però li han fallat les formes, menystenint contínuament a l’oposició, amb prepotència. És impossible que compagini els dos càrrecs que té ara, per tant primer haurà de resoldre els problemes a casa seva. El successor haurà de demostrar que com a mínim té la capacitat de treball i la resolució per atendre les necessitats de la ciutat, que són moltes. No veiem això en l’horitzó. Veurem si, almenys, arriben temps més dialogants amb l’oposició per tirar endavant la ciutat.

Qui assoleixi l’alcaldia haurà de tenir clar per què estem aquí. Estem per servir la ciutadania, sense personalismes, sense partidismes. No podem governar la ciutat un any de forma electoralista, com si ja estiguéssim en precampanya. Figueres té molts fronts oberts, problemes greus sense resoldre. Calen solucions i sentit comú, i caldrà comptar amb tots els 21 regidors de l’Ajuntament. Nosaltres, el Partit Popular de Figueres, hi estem disposats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li