L’adéu a Ferran Prat

0
874

El pavelló de Vilamalla serà, finalment, el lloc escollit per celebrar els funerals per Ferran Prat i Batlle, mort diumenge a la tarda als 78 anys. Un empordanès emblemàtic que deixa una grapat d’amistats a la comarca i més enllà, després de dedicar-se quasi tres dècades a l’Ajuntament i protagonitzar una intensa activitat social, en els darrers anys centrada en organitzacions oncològiques, després de la seva llarga lluita contra el càncer. De ben segur que fins i tot el pavelló, aquest dimarts a la tarda, quedarà petit per acomiadar el singular personatge.
El 8 d’abril del 2010 es va celebrar un acte d’homenatge a la seva figura a l’antiga Escola d’Hostaleria de Vilamalla, un dels espais que va promoure durant la seva època d’alcalde. Feia temps que a la comarca no se celebrava un acte multitudinari amb tantes cares conegudes. Hi van assistir prop de 300 persones que van poder escoltar les diverses peces que quatre formacions musicals gironines van dedicar a Prat, aleshores editades en un CD que es va lliurar aquell dia.
Ferran Prat explicava aleshores que “fa uns anys l’Orquestra Selvatana em va dedicar una sardana, L’amic Ferran, composta per Josep Farràs. Més tard, La Principal de la Bisbal va fer el mateix amb L’avi Ferran, del mestre Eduard Xandrich. Després altres formacions com Els Pescadors de l’Escala i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, dirigida per Carles Coll, han volgut dedicar-me expressament peces del seu repertori, juntament amb el mestre Jaume Cristau i la seva filla Montserrat.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li