L’Adepaf i el cercle social

0
1852

EL club figuerenc, juntament amb el Centre de Lleure El Dofí i la Fundació ALTEM, ha impulsat un equip de persones amb disminució psíquica 


 

Més enllà del vessant merament competitiu, amb els equips de base i amateurs al peu del canó disputant entrenaments i partits, el Club Bàsquet Adepaf de Figueres també amplia la perspectiva des d’un punt de vista social.

I és que després d’impulsar un campionat escolar creixent com la CEBA -Campionat Escolar de Bàsquet Adepaf-, i d’haver creat un equip de veterans amb velles glòries del club, ara s’ha marcat un altre objectiu: donar forma a l’anomenat Adepaf Adaptat, un equip sènior mixt format per jugadors disminuïts psíquics que ha estat possible gràcies a la feina del Centre de Lleure El Dofí i la Fundació Altem. «La gestió del projecte la portaran les dues entitats, mentre que nosaltres intentarem donar un cop de mà amb tot allò que pot aportar un club esportiu», explica el president de l’Adepaf, Oriol Rabert.

La posada en escena d’aquesta iniciativa va tenir lloc dissabte passat al poliesportiu figuerenc, des d’on es va fer la presentació oficial en el marc d’un acte que va comptar amb la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef. En efecte, l’activitat al pavelló va ser el punt de partida, però la idea ja fa temps que s’està cuinant. «Fa uns tres o quatre mesos vam començar a parlar amb El Dofí i Altem sobre aquesta possibilitat, sobre en tirar endavant un projecte comú», diu Rabert. I el resultat, de moment, s’ha traduït en un equip compost per una desena de nois i noies, alguns dels quals procedents de l’equip adaptat de la Unió Esportiva Figueres, que competirà en una lligueta provincial amb altres conjunts de Girona, Banyoles o Olot. La passada edició del MIC Integra va esdevenir la primera activitat d’aquest grup, una activitat puntual que, no obstant això, ja es va aixoplugar amb els colors de l’Adepaf.

«ENS COMPLETA COM A CLUB». En certa manera, l’aparició d’aquest nou equip serveix a l’entitat figuerenca per reforçar el cercle proposat al seu dia. «Ens completa com a club, ja que nosaltres tenim el desig d’impulsar projectes socials a la ciutat. Actualment, a part dels equips federats, també hem volgut donar importància a diferents realitats socials que per nosaltres són importants: vam impulsar la CEBA, un projecte molt important pel club; hem allargat la vida esportiva dels jugadors per mitjà dels veterans i ara, també, formem part d’aquest projecte esportiu amb els disminuïts psíquics. Som l’únic club a la província de Girona que toca aquestes tres branques: un projecte propi d’escoletes, un equip de veterans i un equip de disminuïts psíquics. I qui sap si de Catalunya», apunta Rabert.

LA FEDERACIÓ. El repte, ara, és donar forma al projecte. En aquest sentit, cal determinar l’aixopluc d’aquesta futura lliga provincial gestionada per les diferents entitats socials. La intenció, assenyalen des del club figuerenc, és que la Federació Catalana de Bàsquet s’hi involucri per poder dotar «d’oficialitat» la iniciativa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li